El temporal de neu afecta diverses carreteres de Castelló i deixa conductors atrapats

A més, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establit la preemergència per plaques de gel en la comarca dels Ports.

Publicitat

El temporal que està afectant l’est peninsular està provocant problemes de circulació en diverses carreteres de la província de Castelló i que els servicis d’emergències hagen hagut d’intervenir per a realitzar un rescat. A més, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha establit la preemergència per plaques de gel en la comarca dels Ports.

En concret, el servici d’Emergències de la Generalitat ha informat que els principals problemes se centren en l’encreuament entre la CV15 i la CV1260, en l’accés a Ares del Maestrat, en la carretera de Castellfort a Vilafranca per la neu, així com en la CV-124 de Vilafranca a Ares del Maestrat, tancada per la neu.

PublicitatRovira  

A conseqüència de la nevada que s’està produint en la comarca dels Ports, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha establit la preemergència per plaques de gel i ha demanat als conductors que viatgen cap a esta zona “molta precaució” perquè la neu i el gel “poden jugar una mala passada”.

Des de la Conselleria d’Agricultura s’ha informat també que la neu està caent sobre alguns parcs naturals del nord de la Comunitat Valenciana i ha indicat que, en concret, el centre de recepció del parc natural del Penyagolosa ha hagut de tancar les seues portes per la quantitat de neu acumulada i la que encara pot caure durant la resta de la jornada.

El 112 ha destacat que el temporal també està afectant la circulació de trens entre Castelló i L’Aldea-Amposta, mentre que ADIF ha informat d’una incidència que ha provocat retards de deu minuts entre les dos estacions, encara que ja s’ha solucionat.

D’altra banda, efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha hagut de realitzar diverses actuacions. En concret, el departament de Bombers de la Diputació de Castelló ha mobilitzat sis equips llevaneu per a realitzar ruta de nevades per la zona de Castellfort, Vilafranca, Ares, Els Ports i Tinença de Benifassà.

Els bombers del parc del Baix Maestrat també s’han hagut d’engegar per a realitzar un buidament d’aigua en la terrassa d’un edifici a Vinaròs i, d’altra banda, per al rescat de dues persones –que es troben en bon estat– en l’interior d’un cotxe atrapat per l’aigua en aquesta mateixa localitat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela