El temporal deixa la major quantitat de precipitacions en la comarca de la Safor

El temporal deixa la major quantitat de precipitacions en la zona del Mondúver, amb 238,7 l/m2 a La Drova.

El temporal que es registra des del dilluns sobre la costa i part de l’interior de la Comunitat Valenciana ha deixat la major quantitat de precipitacions en la comarca de la Safor i, en concret, en la zona del Mondúver, amb fins a 238,7 litres per metre quadrat acumulats a La Drova, segons informa la delegació territorial de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Per darrere, se situa la localitat de Barx, amb 219,4 l/m2, mentre que en zones planes i platges de la comarca se superen els 100 l/m2.

Les precipitacions han tingut intensitat forta a molt forta en la província d’Alacant, acompanyades de tempestes, que van cessar sobre les 2.00 hores en la comarca del Baix Segura, la més afectada per la DANA del passat mes de desembre a la Comunitat Valenciana. Així, després de les intenses pluges de la nit en el sud d’Alacant, ha clarejat amb pluges febles, disperses per punts del litoral de la província de València i del nord d’Alacant.

El sistema convectiu s’està desplaçant pel litoral Mediterrani de nord a sud, en concret, des del sud de la Comunitat Valenciana a última hora de la nit del dilluns fins a Almeria al matí.

En el mar, es registrava a primera hora del dia forta marejada en el litoral nord, amb ones que no superen els dos metres, i mar grossa en el sud, amb altura d’ones que s’acosten als tres metres.

El telèfon d’Emergències 112 GVA ha rebut en el que va de temporal un total de 211 telefonades per 155 incidents a Alacant; 321 telefonadas i 223 incidents en la província de València i 38 i 31 incidents a Castelló, segons informa aquest servici.

Ni el Consorci de Bombers d’Alacant ni el de València han tingut servicis relacionats amb pluges en les últimes hores, segons informa el 112 GVA. L’única excepció han sigut els efectius del parc de Gandia que a última hora del dilluns van haver de realitzar dos buidaments en la localitat, segons el Consorci i dos servicis pels bombers d’Alacant a Torrevieja i Benidorm, sense que s’hagen concretat els motius.

CatalanSpanish