El Tribunal de Comptes investiga a Ciudadanos per registrar com a donacions 14.371,16 euros en factures

La formació taronja hauria registrat com a donacions en espècie el pagament per part de tercers de factures electorals emeses a nom del partit per import acumulat de 14.371,16 euros.

El ple del Tribunal de Comptes ha acordat l’inici d’un procediment sancionador contra Ciutadans per la “possible assumpció” per part de terceres persones, de despeses del partit en l’exercici de 2015. Segons ha informat el tribunal, també s’han obert procediments sancionadors per diverses infraccions al PNB, IU, CDC, UDC, UPyD, Amaiur i Euskal Herria Bildu.

En el cas del PNB, el tribunal considera que el partit va poder realitzar activitats de caràcter mercantil en l’exercici de 2015, mentre que investiga si IU, CDC i UDC van percebre donacions contravenint les limitacions establides en la Llei de Finançament de Partits. En el seu informe de fiscalització de partits polítics corresponent a 2015, el Tribunal de Comptes va considerar que els comptes de Ciutadans i d’altres vuit partits no reflectien adequadament la seua situació financera i patrimonial.

Va detectar a més que Ciutadans havia registrat com a donacions en espècie el pagament per part de tercers de factures electorals emeses a nom del partit per import acumulat de 14.371,16 euros. Una vegada que el Tribunal de Comptes ha obert estos procediments sancionadors, es designarà un instructor que acordarà l’obertura d’un període probatori si així ho sol·licitara el partit o si, d’ofici, ho considerara necessari.

Publicitat