7.5 C
Valencia

El Tribunal Suprem condemna a Servicarne a indemnitzar a CNT per vulnerar el seu dret a la llibertat sindical

El Tribunal Suprem reconeix que la cooperativa Servicarne va vulnerar el dret a la llibertat sindical de CNT i la condemna a abonar 30.000€ d'indemnització en concepte de danys i perjudicis.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La lluita de CNT es remunta a l’any 2014, sent el primer sindicat que va plantejar reivindicacions laborals per als socis/as-treballadors/as de Servicarne. Una important lluita sindical que ha culminat amb la declaració de falsa cooperativa per part de la Inspecció de Treball en el conjunt de l’Estat, aconseguint la regularització de milers de falsos autònoms/as en la indústria càrnia.

CNT celebra el pronunciament judicial del Suprem revocant la sentència de la Sala social de l’Audiència Nacional que no reconeixia el dret a l’afiliació sindical dels socis/as-treballadors/as ni, per tant, la seua activitat sindical. Es tracta d’una sentència històrica -aconseguida pel Gabinet Jurídic Confederal de la CNT- que reconeix la llibertat sindical i l’exercici d’aquest dret fonamental en les cooperatives de treball associat, en compliment de les recomanacions de la OIT i altres convenis internacionals.

Queda acreditat que davant el creixement exponencial i les victòries aconseguides per CNT, Servicarne va intentar per tots els mitjans al seu abast desprestigiar públicament la imatge del sindicat, atemorir als socis/as-treballadors/as i publicar comunicats injuriosos en la seua pàgina web. El Suprem condemna ara a Servicarne a abonar a CNT una indemnització de 30.000€ per a rescabalar tots els danys ocasionats i a publicar el contingut de la sentència en la seua pròpia pàgina web.

Els efectes i la importància d’aquesta sentència han d’analitzar-se en el context de la proliferació d’empreses que utilitzen a falsos autònoms/as –també mal dita economia col·laborativa- a les quals podrien estendre’s alguns dels seus efectes.

- Publicitat -

CNT ha aconseguit obrir la porta jurídica al fet que es puga exercir la llibertat sindical en els sectors més precaris i desprotegits del mercat laboral i anima als treballadors/as de cooperatives en règim d’autònom o als falsos/as autònoms/as d’altres empreses al fet que facen el pas per a organitzar-se sindicalment i reclamar els seus drets més elementals.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,295FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Carolina Ferre i Eugeni Alemany presenten les campanades del 2021 d’À Punt

La cita de Cap d'Any serà un programa especial que començarà amb un espai dedicat a l'humor des d'un hotel i continuarà la festa des d'un balcó de la plaça de l'Ajuntament de València.

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

Els veïns d’Onda podran guanyar premis amb el reciclatge

Les empreses tecnològiques trien Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa la prova pilot de Reciclabox.

‘L’Alcora Emprén’, un pla de suport a emprenedors i nous negocis

Està integrat per accions impulsades des de l'Ajuntament, la Caixa Rural de l'Alcora i el Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics.

La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”.
- Advertisement -

: Valencià