25.8 C
Valencia

El Tribunal Suprem desestima el recurs i confirma la nul·litat definitiva de l’ATE Alcoinnova

L’empresa va interposar un recurs de cassació davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem per a oposar-se al recurs i demanar la seua desestimació.

- Publicitat -AVL

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de València va decretar l’anul·lació de la resolució que va aprovar el Pla d’Actuació Territorial Estratègica (ATE) denominat ‘Alcoinnova Proyecto Industrial y Tecnológico’. L’empresa va interposar un recurs de cassació davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem per a oposar-se al recurs i demanar la seua desestimació. Ahir es va fer pública la desestimació d’aquest recurs, una sentència que ja es ferma i confirma la nul·litat d’aquesta ATE.

L’ATE és una figura urbanística nova que va impulsar el Govern del PP al capdavant de la Generalitat amb l’argument que per a projectes estratègics permetia en menys d’un any dur endavant aquests projectes a la Comunitat Valenciana. Després de molts anys cap ATE impulsada pel Govern valencià del PP es va dur finalment endavant i l’única que quedava era la d’Alcoinnova que va aprovar el Consell en juliol de 2014 i que ara ha quedat definitivament anul·lada.

«Finalment s’ha demostrat que aquest projecte no es pot dur a terme en La Canal.    Sempre hem dit que Alcoinnova és un bon projecte de futur impulsat per una de les empreses del sector agroalimentari més importants d’Espanya, però que la zona de La Canal tal com ha ratificat el Tribunal Suprem no és la zona adequada», ha afirmat el Secretari General de l’agrupació local del PSOE, Jordi Martínez.

«Una vegada més hem vist la forma d’actuar del Partit Popular, impulsant projectes saltant-se els procediments, inventant-se figures urbanístiques noves que no van a cap lloc. El PP va aprovar fa 7 anys un projecte en el qual tot el que s’ha fet fins ara no val per a res. L’empresa ha perdut 7 anys de treball, molt temps, recursos i il·lusió per la forma d’actuar del Partit Popular que volia impulsar un projecte que no era sostenible medi ambientalment i volia imposar un projecte en contra del sentir majoritari de la ciutat d’Alcoi», indica, Martínez.

«Durant més de 10 anys el Partit Popular no va treballar pel sòl industrial d’Alcoi, només estava obsessionat amb La Canal i no va estudiar cap alternativa. La sentència reforça i impulsa la necessitat d’un sòl industrial a la ciutat que puga acollir empreses i projectes com el d’Alcoinnova i Alcoi disposa d’aquest sòl industrial en la zona de Pagos. Una gran zona industrial de 220 metres quadrats, d’alt valor afegit, pegada a l’autovia i perfectament connectada als serveis que les empreses necessiten». Ha conclòs, el secretari dels socialistes alcoians, Jordi Martínez.

CRONOLOGIA

El 2013 el Govern Municipal va decidir impulsar un contenciós contra l’ATE d’Alcoinnova en La Canal. Es va dur la proposta al Ple Municipal i va comptar amb els vots favorables de PSOE i Esquerra Unida, però l’abstenció de Compromís ho va impossibilitar, ja que PP i els no adscrits també van votar en contra. Davant la negativa del Plenari, el Govern va treballar de la mà de Salvem l’Aqüífer El Molinar i La Colla Ecologista La Carrasca perquè a través d’ells, perquè és el procediment legal que ho permetia, presentaren un recurs a eixa decisió del Plenari, perquè tornara al mes següent a poder-se votar. Aquestes entitats van convéncer a Compromís perquè votara a favor. Finalment es va presentar el contenciós que es basava principalment en la defensa de les competències locals front el Govern Popular de la Generalitat que volia actuar saltant-se la voluntat de la majoria de la ciutadania d’Alcoi.

El 2014 es va presentar el Pla d’Actuació que és el que ara s’ha anul·lat definitivament i davant eixe Pla d’Actuació el Govern Municipal va presentar un nou recurs, demostrant la seua voluntat per evitar que Alcoinnova s’ubique en La Canal. El recurs es va interposar arribant a una postura després del diàleg i consens del Partit Socialista amb Esquerra Unida i Compromís i també amb el beneplàcit de Salvem l’Aqüífer i La Carrasca. Aquest recurs va ser rebutjat pel Tribunal Superior de Justícia, es va elevar al Suprem que també el va rebutjar donant viabilitat al projecte.

Una vegada els tribunals van rebutjar els dos recursos interposats pel Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi, l’alcalde Toni Francés va anunciar que el Govern Municipal estava en contra del projecte en La Canal però si davant de la Justícia no es podia parar, la postura del Govern Municipal era la de treballar conjuntament amb l’empresa perquè es compliren totes les exigències mediambientals en aquesta zona tan sensible i important per Alcoi.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,802FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Desconfina el valencià! Vila-real se suma a la commemoració de les ‘Normes de Castelló’

L'acte del dia 3 és el segon de la sèrie d'activitats reivindicatives i festives previstes.

La Medicina Familiar de Castelló compleix 39 anys formant a futurs professionals

Un total de 22 centres de salut de la província i 110 facultatius de la Plana, Castelló i Vinaròs formaran als residents d'esta especialitat.

Teulada-Moraira denuncia la construcció d’habitatges en zona mediambiental

El govern actual, liderat per l'alcaldessa Rosa Vila Vallés (Compromís), en coalició amb PSPV-PSOE, Maria José Vidal Vallés, Mamen Botija Sáez i Adrián Ruiz Codes (regidors no adscrits), afirma que "la construcció de 138 habitatges a la Pineda del Molinet, suposa un atemptat mediambiental i és un llegat del PP".

Les AMPES demanen ‘llocs físics’ per a reunir-se i evitar l’escletxa digital entre les famílies

Les associacions de mares i pares d'alumnes plantegen que la trobada en espais com el pati, fora d'horari lectiu i amb el consegüent distanciament i protocol de seguretat podria ser una opció.

Adif millora les instal·lacions de seguretat en la línia Silla-Cullera-Gandia

L'objectiu dels treballs és millorar les prestacions i augmentar la capacitat i la flexibilitat de l'explotació ferroviària en este tram.
- Advertisement -

: Valencià