17.9 C
Valencia

El TSJCV anul·la el trasllat dels menors d’un centre d’acolliment de Segorbe

El TSJCV ha anul·lat la decisió de la Conselleria d'Igualtat de traslladar a tots els menors del centre d'acolliment de Segorbe a altres centres.

- Publicitat -AVL

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat, per ser contrària a dret, la decisió de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de data 9 de maig de 2017 de traslladar a tots els menors que es trobaven en el centre d’acolliment La nostra Senyora de la Resurecció de Segorbe a altres centres de la província.

La Sala ha estimat així el recurs interposat per la Congregació de les Germanes Terciàries Caputxines de la Sagrada Família, que gestionava aquest centre. Els magistrats argumenten que l’actuació de la Conselleria va constituir “una via de fet de l’Administració Valenciana”.

La sentència, que pot ser recorreguda, confirma la competència de la jurisdicció contenciosa administrativa per a dirimir el plet, de manera independent al qual procediment que segueix en la jurisdicció civil, en versar sobre una actuació administrativa que suposa una via de fet, que està considerada com “una greu infracció de l’ordenament jurídic”.

Ja sobre el fons de l’assumpte, el TSJCV ha dictaminat que la decisió de reubicar als menors adoptada per la Direcció General d’Infància i Adolescència no es va formalitzar “previ procediment administratiu cap; tampoc, per cert, de procediment incoat directament (o per ordre superior) de la Direcció Territorial a Castelló”.

Aqueixa mesura –continua la Sala- “no va formar part de cap suposat procediment que li donara suport” i va generar “de facto” per a l’entitat titular del centre de Segorbe “el mateix efecte que la sanció imposada a la congregació mitjançant l’esmentada resolució” de la citada Direcció General.

En esta línia, els magistrats assenyalen que no sols “es va privar a la part actora de tota possibilitat de defensa, sinó que tampoc va col·laborar la Conselleria amb la institució autonòmica que és el Síndic de Greuges, que en data 31 de juny de 2018, seguia sense rebre si vulga la documentació que va requerir e l’Administració en relació a l’assumpte que ens ocupa”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià