30.6 C
Valencia

El TSJCV desestima el recurs de Ribera Salud contra la reversió de l’hospital d’Alzira a la gestió pública

Els magistrats han assenyalat que l'Administració "no està obligada a seguir cap procediment per a donar per finalitzat un contracte per venciment de termini".

- Publicitat -AVL

La Secció Cinquena de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat el recurs presentat per la UTE Ribera Salud II contra la decisió de la Generalitat de recuperar la gestió pública directa de l’hospital d’Alzira i l’atenció sanitària integral en eixe departament de salut, segons han informat fonts del tribunal.

La sentència, notificada este dijous a les parts i contra la qual cap recurs davant el Tribunal Suprem, rebutja els dotze motius esgrimits pels recurrents en la seua demanda després de la decisió de la Conselleria de Sanitat Universal de no prorrogar el contracte amb l’empresa concessionària del servici, que va quedar extingit el 31 de març de 2018.

Sobre este tema, els magistrats han assenyalat que l’Administració “no està obligada a seguir cap procediment per a donar per finalitzat un contracte per venciment de termini, almenys des d’un prisma teòric”.

A més, han explicat que d’acord amb l’estipulat en el contracte, “no cabia la seua pròrroga tàcita” i, a falta d’acord entre les dues parts, “l’Administració podria haver arribat el dia 30 i posar en coneixement de Ribera Salud II que l’endemà es faria càrrec de l’hospital i zona sanitària”, precisen.

El tribunal rebutja pronunciar-se sobre la gestió desenvolupada per Ribera Salud II perquè “no guarda relació amb l’objecte del procés”, ni tampoc sobre si és preferible una gestió directa o indirecta dels servicis públics, doncs les dues fórmules són legals.

A més, entén que el procediment que use l’Administració per a recuperar la gestió directa de l’àrea sanitària “té una importància relativa”, ja que únicament té per objecte “assumir de nou un servici sense estridències i precipitacions i amb el menor nombre d’inconvenients per als usuaris”, precisa la Sala.

En qualsevol cas, el procediment que es va seguir, segons s’arreplega en la resolució, va ser “raonable donada la complexa situació”, també en els aspectes relatius al personal laboral.

COSTES PER A RIBERA SALUT
La decisió judicial, que imposa als recurrents les costes del procés, confirma així la resolució del 27 de maig de 2017 del director general de Recursos Humans i Econòmics de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat que desestimava el recurs de reposició presentat per l’empresa contra la reversió de la gestió sanitària en el departament La Ribera.

Igualment, ratifica la decisió adoptada per la instructora del procediment de pròrroga del contracte, de febrer del 2017, de rebutjar una prova testifical sol·licitada per l’empresa demandant, ja que la Secció Cinquena del TSJCV considera que esta prova “va estar ben denegada”.

La sentència estableix que “l’opinió de la Conselleria de Sanitat sempre va estar clara i patent”, la decisió “ja estava presa” i “no necessitava ser ratificada a presència judicial”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,728FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Policia Nacional registra la casa de Carlos Fabra

El registre ha estat ordenat pel jutjat d'instrucció número 4 de Castelló dins d'una investigació que s'està portant a terme i vinculada també a presumptes delictes de frau fiscal.

Ignasi Garcia: “Sr. Sales, vosté no vol ser el Feijóo de la Plana?, si vol fer-ho, sap fer-ho!”

La Diputació Provincial ha celebrat el primer ple presencial des de l'inici de la pandèmia amb acords com el de dotar de fons a la rehabilitació de Penyagolosa o el suport unànime al Pla director d'aigües i la creació d'un pla d'emergències als municipis més menuts.

L’Alcora recuperarà la piscina del paratge de Sant Vicent

Després de huit anys tancada, el pròxim estiu els veïns podran gaudir de nou d'esta instal·lació.

La campanya ‘Gràcies’ per a dinamitzar el comerç de Castelló tanca amb 260.000 euros en compres

Innovació Comercial reparteix 5.000 euros entre els 50 guanyadors del sorteig per a gastar en compres en establiments de Castelló.

Aconsegueixen el desallotjament voluntari d’un habitatge a Dénia

Agents de la Policia Nacional han aconseguit que diversos okupes desallotjaren un habitatge del centre de Dénia.
- Advertisement -

: Valencià