El TSJCV envia al jutjat la causa per blanqueig que va sobreseure a Domínguez després de demanar-ho el fiscal

No obstant açò, en aquests moments, quan el cas Taula afronta la recta final de la instrucció en el Jutjat nombre 18, el fiscal Anticorrupció Pablo Ponce considera que si que existeixen ja eixos elements probatoris que permetrien la reobertura de la investigació arxivada de forma provisional

Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha remès al Jutjat d’Instrucció número 18, que instrueix dins del ‘cas Taula’ el conegut com ‘pitufeo’ en el grup municipal ‘popular’ en l’Ajuntament de València, la causa per blanqueig que en el seu moment va sobreseure provisionalment a l’exregidor del PP Miquel Domínguez.

L’alt tribunal ha pres aquesta decisió, després que així ho sol·licitara Fiscalia Anticorrupció, a causa que Domínguez ja no és diputat en Les Corts i per tant ha perdut la seua condició d’aforat, segons han informat fonts jurídiques.

Rovira  

Aquesta decisió es produeix després que a mitjan passat mes de maig la Fiscalia Anticorrupció sol·licitara el trasllat d’aquesta causa que va sobreseure en el seu moment la Sala Civil i Penal del TSJCV en considerar que no hi havia suficients elements de prova per a actuar contra Domínguez.

No obstant açò, en aquests moments, quan el cas Taula afronta la recta final de la instrucció en el Jutjat nombre 18, el fiscal Anticorrupció Pablo Ponce considera que si que existeixen ja eixos elements probatoris que permetrien la reobertura de la investigació arxivada de forma provisional.

Per tant, ara el Ministeri Públic haurà de sol·licitar, si així ho considera, que Domínguez –que va passar del PP al grup de No Adscrits i ara ja no és aforat– siga considerat com a investigat per aquest jutjat.

El TSJCV va optar pel sobreseïment provisional (cabia, per tant, la reobertura) i no pel sobreseïment lliure (arxiu definitiu) perquè considerava que els fets descrits en l’exposició raonada elevada per l’instructor del ‘cas Imelsa’ tenien aparença delictiva i no existia certesa de la inexistència del fet investigat.

En tractar-se d’un sobreseïment provisional, la causa podia reobrir-se si apareixien nous elements que desvirtuaren les raons en les quals es basava l’arxiu. El fiscal Anticorrupció va remetre el seu escrit de petició de trasllat de la causa a l’alt tribunal en entendre que existeixen ja elements suficients de prova, i cap la seua volta al Jutjat.

ELS INDICIS CONTRA DOMÍNGUEZ

La causa contra Domínguez té el seu origen en l’exposició raonada que el jutge del cas Imelsa –en una peça separada– va elevar en el seu moment al TSJCV i en la qual entenia que, havent reconegut l’exregidor que va realitzar el donatiu de 1.000 euros en les eleccions de 2015 pel qual estan investigats tots els regidors, exregidors, assessors i exassessors del grup ‘popular’ dirigit per Rita Barberá en l’Ajuntament, haguera sigut “incoherent” que l’alt tribunal no ho investigara a ell també.

L’argument exposat per l’instructor era idèntic al que va utilitzar per a elevar al Tribunal Suprem la part de la investigació que afectava l’exalcaldessa i senadora morta. En el cas de la exprimera edil, el TS es va veure obligat a arxivar la causa en donar-se per extingida la seua responsabilitat penal amb la seua defunció.

PublicitatJuega Limpio Orihuela