20.9 C
Valencia

El TSJCV ratifica les mesures sanitàries contra la Covid-19 que afecten drets fonamentals

L'acte matisa que les restriccions a les eixides de residents de centres sociosanitaris ha de quedar condicionada a la situació epidemiològica.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat la pròrroga de les mesures sanitàries contra la Covid-19 que afecten drets fonamentals aprovats per la Conselleria de Sanitat Universal per al conjunt de la Comunitat Valenciana el 25 de setembre.

Aqueixa resolució administrativa estableix una segona pròrroga –de vint-i-un dies naturals a comptar des de les 0.00 hores del 29 de setembre– de la resolució publicada el passat 17 d’agost, que incorpora les mesures adoptades en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

- Publicitat -

Així, en un acte notificat hui a les parts, el TSJCV ratifica la realització de proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos, a empleats que tornen de permisos i vacances i al nou personal que s’incorpore en les residències de majors, de persones amb discapacitat i de tractament d’addiccions dependents de l’Administració autonòmica.

Igualment, avala la realització de “garbellats per PCR en grups específics, en casos de brots epidèmics, i en poblacions de risc i potencialment exposades”.

- Publicitat -

Totes aqueixes mesures, segons el parer de la Sala, estan “justificades i són proporcionals”.

Els magistrats també han ratificat les mesures tendents a limitar les eixides dels residents d’aqueixos centres sociosanitaris dependents de la Conselleria d’Igualtat o de la Conselleria de Sanitat.

- Publicitat -

No obstant això, l’acte matisa que l’execució d’aqueixes restriccions ha de quedar condicionada “en funció de la situació epidemiològica de l’àrea geogràfica d’incidència i de les característiques serològiques” que presente cada centre.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,076FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat confina la residència universitària “Ausias March” de València després de detectar 72 casos positius

La consellera Ana Barceló dicta una resolució per la qual els residents hauran de romandre en aïllament durant 10 dies

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de covid-19 a Llíria

La setmana vinent es prendran noves mostres per a anticipar-se a l'evolució epidemiològica

Nit de greus disturbis a Burgos i Barcelona contra l’Estat d’Alarma

A Barcelona va haver-hi desenes de ferits i 12 detinguts després d'alguns saquejos.

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.
- Advertisement -

: Valencià