El TSJCV ratifica les mesures sanitàries contra la Covid-19 que afecten drets fonamentals

L'acte matisa que les restriccions a les eixides de residents de centres sociosanitaris ha de quedar condicionada a la situació epidemiològica.

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat la pròrroga de les mesures sanitàries contra la Covid-19 que afecten drets fonamentals aprovats per la Conselleria de Sanitat Universal per al conjunt de la Comunitat Valenciana el 25 de setembre.

Aqueixa resolució administrativa estableix una segona pròrroga –de vint-i-un dies naturals a comptar des de les 0.00 hores del 29 de setembre– de la resolució publicada el passat 17 d’agost, que incorpora les mesures adoptades en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Així, en un acte notificat hui a les parts, el TSJCV ratifica la realització de proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos, a empleats que tornen de permisos i vacances i al nou personal que s’incorpore en les residències de majors, de persones amb discapacitat i de tractament d’addiccions dependents de l’Administració autonòmica.

Igualment, avala la realització de “garbellats per PCR en grups específics, en casos de brots epidèmics, i en poblacions de risc i potencialment exposades”.

Totes aqueixes mesures, segons el parer de la Sala, estan “justificades i són proporcionals”.

Els magistrats també han ratificat les mesures tendents a limitar les eixides dels residents d’aqueixos centres sociosanitaris dependents de la Conselleria d’Igualtat o de la Conselleria de Sanitat.

No obstant això, l’acte matisa que l’execució d’aqueixes restriccions ha de quedar condicionada “en funció de la situació epidemiològica de l’àrea geogràfica d’incidència i de les característiques serològiques” que presente cada centre.

CatalanSpanish