El TSJCV ratifica que Ford Almussafes no pot retallar el crèdit horari sindical en vacances, segons CGT

El Jutjat social nº12 de València va dictar sentència a favor de sindicats l'octubre de 2018, una resolució que el TSJCV ha ratificat, amb data del 26 de març de 2019

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la sentència del Jutjat social  12 de València que, el passat mes d’octubre, declarava contrària a dret la decisió de Ford de restringir als representants dels treballadors el dret a generar hores sindicals durant el període de vacances en la planta d’Almussafes (València) i obligava la multinacional a restituir les hores de crèdit sindical -hores mensuals retribuïdes per a l’exercici de les seues funcions de representació- que no hagueren sigut reconegudes.

El fabricant d’automòbils va interposar aleshores un recurs davant el TSJCV, que novament, el passat 26 de març, ha tornat a donar la raó als sindicats, segons ha informat aquest divendres la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV) en un comunicat.

Rovira  

Els fets es remunten al passat mes d’octubre, quan CGT-PV i Intersindical Valenciana, als quals després es va sumar CCOO, es van oposar judicialment a la decisió de la multinacional nord-americana d’eliminar el dret dels representants dels treballadors a generar hores sindicals en períodes vacacionals, atribuint “mera proporcionalitat” amb les hores treballades, recorda CGT en el seu comunicat.

La companyia, expliquen, venia aplicant des d’agost de 2017 que l’ús de les hores sindicals fos proporcional a les hores treballades. “Com a conseqüència, en període vacacional l’activitat sindical quedava fortament minvada per l’exigència de Ford perquè l’ús de crèdit horari sindical del mes d’agost de manera proporcional a les jornades efectivament treballades ho convertien en nul de facto”, assegura el comunicat.

Els sindicats demandants al·legaven “la necessitat d’una permanent activitat sindical en l’empresa” per a “trencar amb la dinàmica establida en cada vegada més empreses“, arran de dues sentències del Tribunal Suprem (2015 i 2017) que limitaven el crèdit horari sindical i que al seu entendre, suposen “una reculada quant a defensa efectiva dels interessos col·lectius dels treballadors al que Ford no va dubtar a apuntar-se ràpidament”.

La resolució judicial, que ara ratifica el TSJCV, matisa la doctrina del Suprem i assenyala que “la limitació de la generació de crèdit horari ve determinada per l’activitat de l’empresa”. Així és contrària a dret la decisió de restringir els permisos –notificada per Ford el 21 d’agost de 2017– i obliga a restituir les hores del crèdit horari sindical que no hagen sigut reconegudes des d’aleshores.

La CGT-PV es felicita del sentit de la decisió del TSJCV i celebra “que la matisació i adaptació de les sentències del TS es traduïsquen a evitar un perjuí a treballadors i treballadores de les empreses vinculades a la multinacional Ford”.

Finalment, el sindicat anima a les organitzacions afectades a “batallar per restituir drets en el cas que hagen sigut arrabassats per una interpretació restrictiva de la doctrina del Tribunal Suprem”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela