El Turisme provincial arrabassa les previsions nadalenques i tanca amb un comportament excel·lent

PublicitatAVL

La província de Castelló tanca aquest cap de setmana un període nadalenc molt positiu per al turisme dels seus municipis, fins i tot millor que el passat any quan ja el comportament turístic va ser molt bé valorat tant per establiments com pels ajuntaments. I és que la major part dels municipis de l’interior provincial van superar les previsions i van acomiadar 2017 amb un 100% d’ocupació turística. Els establiments d’allotjament de costa oberts durant aquest període també han registrat un millor comportament que el previst, en part ajudats per la bona climatologia que ha predominat durant les dues passades setmanes a la província, tal com confirma l’enquesta telefònica realitzada pels tècnics del Patronat Provincial de Turisme entre una mostra d’establiments per valorar aquest període.

Així ho ha explicat el vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez. “El bon temps, la coincidència de Nit Vella en cap de setmana i la qualitat de l’oferta turística que tant el sector com els municipis han anat preparant per a aquestes dates han donat el millor resultat. Estem contribuint a posicionar la província com a destinació entre els mercats de proximitat més interessants, ja que és precisament aquest perfil, el turista que ve de la mateixa Comunitat o de llocs propers d’altres comunitats el que predomina entre les persones que trien la província per acomiadar l’any”.

PublicitatRovira  

A més, Martínez ha assenyalat que “efectivament, aquest any, en coincidir Nit de cap d’any en diumenge, les previsions es van complir i els nostres turistes van allargar en la seua majoria la seua estada a tot el cap de setmana, alguna cosa que va anar especialment beneficiós per als establiments d’allotjament, però que també va provocar un efecte positiu en l’oferta complementària dels pobles, amb més excursions a centres culturals, visites a municipis i consum en els establiments”.

Quant al perfil del turista que hi ha predominat durant aquestes dates a la província, ha estat majoritàriament d’un visitant de la mateixa Comunitat Valenciana, de perfil jove, que viatja en família o amb amics i que tria majoritàriament establiments d’allotjament hoteler, decantant-se també per allotjaments rurals a l’interior.

Una inversió de rècord per a turisme en 2018
La Diputació de Castelló donarà una altra embranzida decisiva al turisme provincial en 2018 en dedicar-li un pressuposat rècord de 5.384.600 euros. Amb això, el Govern Provincial plasma en els seus comptes la prioritat estratègica marcada pel president Moliner pel turisme com a motor econòmic i de desenvolupament dels municipis de la província, ja que des de 2012 a 2018 ha incrementat el seu pressupost en un 141%.

Publicitat