viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Valencia Basket Club se fa fort en Inca (71-66)

València Basket va sumar el triomf en el seu segon compromís de la pretemporada en portar-se el triomf davant Movistar Estudiants (XX-XX) a Inca.

En un partit igualat, l’equip taronja va certificar el triomf amb un bon final de Mike Tobey i una sòlida actuació de Bojan Dubljevic i Louis Labeyrie. L’encontre va ser molt especial per a Joan Sastre, que va ser ovacionat i homenatjat en el seu retorn a la pista on va debutar com a professional fa un poc més d’una dècada. El base francés Antoine Diot, que va realitzar tot l’escalfament amb l’equip, finalment no va disposar de minuts. Fernando San Emeterio no va viatjar amb l’equip per precaució a causa d’unes molèsties en el genoll esquerre.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sergi García, Matt Thomas, Joan Sastre, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. Un triple de Doornekamp va equilibrar les dues cistelles inicials de l’equip col·legial i una cistella de Sastre després d’una preciosa assistència de Dubljevic va posar per damunt a l’equip taronja. Un nou triple de Doornekamp va elevar el parcial a 8-0. I Matt Thomas amb el tercer triple taronja i un mat en transició de Mike Tobey van portar a Berrocal a parar el partit amb 13-6 al pas pel minut 6. Caner-Medley i Brizuela amb dues cistelles seguides van reactivar al Movistar Estudiantes malgrat els punts de Matt Thomas i Perl amb una safata per elevació va posar a un als madrilenys. Tobey va anotar el triple, però Perl li’l va retornar i Arteaga va col·locar el 18-19 amb un encert des de la mitja distància. Un triple de Peña va donar un poc de renda al Movistar Estudiantes però un ganxo de Will Thomas ho deixava en 20-22 al final del primer acte.

El quadre madrileny va castigar les pèrdues valencianes i la falta d’encert en l’inici del quart per a córrer, però només va poder obrir una bretxa de quatre punts i un triple de Puerto i un ganxo de Dubljevic van posar el 25-24. Cook va donar una altra estirada per als col·legials i Valencia Basket es va carregar de personals, la qual cosa va aprofitar Movistar Estudiantes per a arribar amb 25-30 a la meitat del segon quart des del tir lliure. Matt Thomas i Dubljevic baix l’anella van donar un poc de ritme a l’ofensiva taronja i un triple de Matt Thomas tornava a posar per davant al Valencia Basket a dos minuts del descans (32-30). Hakanson va ficar el triple i Labeyrie va encistellar una anella passada per a arribar amb 34-33 a l’intermedi.

La segona meitat va començar amb un alley-oop baixat per Tobey, Vicedo i Brizuela li van donar la volta i Labeyrie ho va tornar a empatar. I tot en menys d’un minut de tercer quart. Valencia Basket va trobar al francès Labeyrie en les següents accions perquè convertira sis punts seguits, però Vicedo i Brizuela mantenien el partit equilibrat (45-45 min.25). Van Rossom i Tobey van tornar a connectar per al mat del pivot nord-americà i Dubljevic des del tir lliure s’unien per a mantindre per damunt a l’equip taronja però Movistar Estudiantes va tornar a aprofitar un parell d’errors per a empatar el partit de nou. Un triple de Suton va equilibrar els tirs lliures de l’equip taronja, Puerto va anotar baix l’anella i un quart de tant equilibri no podia acabar d’una altra forma que amb l’empat a 54 que van posar els tirs lliures de Hakanson.

Una acció individual de Will Thomas, un triple de Doornekamp, dos tirs lliures de Tobey i una cistella després de robatori de Matt Thomas van suposar un parcial de 9-0 que van portar a Berrocal a parar el partit amb 63-56. Brizuela va trencar el parcial en contra després de diversos rebots ofensius però Tobey també va agranar en cèrcol contrari per a palmejar la pilota dins del cèrcol. Després d’una altra bona defensa, Tobey es va fabricar la cistella baix la cistella però Movistar Estudiantes s’agarrava al partit a través de segones opcions. Encara que també Doornekamp va poder palmejar el tir de Abalde per a entrar huit a dalt als tres minuts finals. L’equip madrileny es va acostar a quatre amb un triple d’Omar Cook però els tirs lliures de Dubljevic permetien a l’equip taronja afrontar la recta final amb avantatge.