El valencià Ricard Camarena nominat a millor director de cuina de 2018 en els Premis Nacionals de Gastronomia

La cuina del valencià Ricard Camarena està marcada pels productes de proximitat de la ciutat costanera en la qual es combinen el mar i l'horta valenciana

Els xefs Ricard Camarena, Paco Morales i Iván Cerdeño han sigut nominats a millor director de cuina de 2018 en l’edició número 44 dels Premis Nacionals de Gastronomia, que reconeixen la tasca dels millors professionals vinculats amb el sector gastronòmic durant el passat any.

La cuina del valencià Ricard Camarena està marcada pels productes de proximitat de la ciutat costanera en la qual es combinen el mar i l’horta valenciana. Segons un comunicat de la Reial Acadèmia de Gastronomia, “la seua proposta gastronòmica es caracteritza pel sabor, el producte fresc i la seua temporalitat”. L’Acadèmia destaca la riquesa de matisos en les seues elaboracions marcades per una proposta “molt personal i innovadora que ha anat forjant des de fa més de 20 anys, i en la qual territori té una gran influència”.

Rovira  

El cordovés Paco Morales ha tornat a la seua ciutat natal amb el restaurant Noor, que consta de tres sols Repsol i una estrela Michelin. A Còrdova “ha trobat un camí propi que es plasma en una de les cuines més personals del nostre país, una revisitació de la gastronomia andalusina amb mirada i ingredients del segle XXI en la qual cada temporada el xef busseja en busca de noves aportacions”, segons la Reial Acadèmia de Gastronomia.

Després de passar sis anys cap de cuina en La Casa del Carmen, en qualitat de soci de Pepe i Diego Rodríguez, Iván Cerdeño es va traslladar al Carmen de Montesión, a Toledo, on va consolidar la seua cuina avantguardista d’arrels toledanes que li va fer aconseguir 2 sols Repsol i 1 estrela Michelin.

Ara, el xef inicia una nova etapa amb el seu restaurant Iván Cerdeño, en el Cigarral del Ángel, també a Toledo, on “interpreta una cuina de memòria i entorn fortament arrelada a Toledo, la seua horta, la seua ribera i les seues properes muntanyes”. Cerdeño també és director gastronòmic de l’espai multidisciplinari Florida Retiro a Madrid.

PublicitatJuega Limpio Orihuela