El Villarreal CF deixa anar dos punts però es manté en la lluita

Dos jugades desafortunades van costar la victòria del Villarreal a casa del Sevilla

464
pp

El Villarreal CF ha desaprofitat una excel·lent oportunitat per posar terra de per mig amb el Sevilla, el seu màxim rival en la lluita per a les posicions que donen dret a jugar competició europea la temporada vinent.

En un partit on les ‘groguets’ van disposar del control del joc, de les ocasions i, fins i tot del marcador, es va fer patent la màxima que al futbol pot succeir qualsevol cosa en tan sols uns minuts.

Fem una ràpida recapitulació:

Minut 77 de joc a l’estadi ‘Sánchez Pizjuan’ amb el tantejador en 0-2 (Rabaseda i Bacca).

Jaume Costa, involuntàriament, comet un penal per mans i és expulsat del partit deixant el seu equip coix en defensa. Nolito llença la pena màxima per als sevillistes i Sergio Asenjo atura el seu seté penal de la temporada.

Dos minuts després, un baló penjat a l’àrea del ‘submarí’ és cabotejat per Lenglen perquè Nolito faça l’1-2 i retalle diferències.

Al minut 82 de partit, sense cap oposició, Nzonzi enganxa un baló des de 35 metres i fa, contra tot pronòstic, el gol de la jornada, i aconsegueix capgirar el marcador. 2-2 resultat amb el que el partit arribarà al final.

En 12 minuts l’equip de Javi Calleja va perdre l’avantatge que Raba de cap i Bacca en un contraatac havien aconseguit per als de la Plana Baixa. Dues jugades aïllades, que res tenen a veure amb la resta del partit, han estat l’impediment perquè el Villarreal tornara a casa amb un avantatge de 4 punts enfront el seu màxim rival de cara a ocupar la sisena posició del tauler, darrera plaça per a jugar competicions europees la pròxima temporada de manera directa.

Probablement, la manca de concentració als darrers minuts, el cansament físic acumulat pels jugadors a aquestes altures de temporada -Bacca fou substituït completament esgotat- i la sort de campió que el Sevilla ha demostrat tenir les darreres temporades van impedir que el Villarreal aconseguira un excel·lent resultat al Nervión.

El davanter colombià, ex del Sevilla i autor del segon gol del Villarreal, declarava després del partit que: “el punt aconseguit al Pizjuan el farem positiu si guanyem al Leganés”, pròxim rival dels ‘groguets’ a la lliga (Dimarts, 21.00 hrs).

L’equip de Calleja està demostrant el bon nivell competitiu que aquesta temporada és necessari per a ocupar les posicions capdavanteres del campionat, però els contratemps amb alguns dels seus jugadors els han impedit aconseguir un nivell grupal major que els haguera aportat la regularitat necessària en les fases importants de la temporada.

El cas Semedo, els esglais provocats per Fornals i els seus esvaïments, i la inestabilitat que això provoca dintre del planter han impedit que el Villarreal haja tingut un millor rendiment durant tota la temporada.

Sis jornades resten els de Calleja d’aconseguir l’objectiu de l’equip les darreres temporades: classificar-se per a competició europea. Però de ben segur que necessitaran posar tot de la seua part per al comés mencionat. Sevilla, Girona i Celta es mantenen aguaitant per si el ‘submarí’ comet errors i deixa de sumar en qualsevol dels darrers partits que manquen.