jueves, 18 abril 2024

El Villarreal guanya i torna a il·lusionar (3-1)

El Submarí supera a Osasuna amb el debut golejador de Paco Alcácer i a altres dos punts de Rubén Peña i Santi Cazorla.

El Villarreal va superar al CA Osasuna a l’Estadi de la Ceràmica en un partit molt treballat pel Submarí (3-1). Paco Alcácer va debutar formant en l’onze titular i a més marcant el primer gol dels grocs. Rubén Peña i Santi Cazorla, des del punt de penal, van sentenciar el duel. Este resultat provoca que els grocs se situen en la setena posició fregant els llocs europeus.

Javi Calleja va eixir amb tot el seu arsenal. L’entrenador madrileny va dissenyar un onze amb Paco Alcácer com a titular en la davantera, Gerard escorat en banda dreta i Mario Gaspar com a lateral esquerre en la defensa. El debut del davanter valencià no va poder ser millor, ja que va anotar el 1-0 fregant el temps de descans.

Abans, el partit havia sigut molt igualat. Amb un Osasuna molt ben plantat sobre el terreny de joc, el Submarí creava perill en el moment que trobava la manera de filtrar passes entre línies. Això sí, l’ordre militar del conjunt navarrés ho impedia constantment.

Després de 44 minuts d’intercanvi de colps, va arribar el 1-0. Manu Trigueros va tornar a traure’s de la cistella una assistència de gol amb una passada interior des de la llunyania que va deixar a Paco Alcácer davant el porter d’Osasuna. El ‘17’ groc va demostrar la seua enorme categoria i sang freda definint a la perfecció. Un gol de pur davanter. Alegria i suspens. El col·legiat va anul·lar el punt per un inexistent fora de joc de Paco Alcácer, que va iniciar la carrera des del seu propi camp en el moment de la passada de Trigueros. El VAR va rectificar la decisió de l’assistent i va concedir el gol per a deliri de l’afició groga.

Si la primera part va acabar amb alegria, la segona va començar amb males notícies. Osasuna va empatar després d’un servei de cantonada que va ser cabotejat a la xarxa per Aridane en el segon pal (m. 47).

El Villarreal no es va acovardir. De fet, quasi a continuació va marcar el 2-1. Cazorla va obrir al costat esquerre, Rubén Peña va retallar amb habilitat al seu parell definint pel pal llarg. Golàs. L’avilés també es va estrenar com a golejador amb la samarreta groga.

El Submarí funcionava a tota màquina. El 3-1 no es va fer esperar. Paco Alcácer va ser objecte d’un clar penal per part d’Aridane i Santi Cazorla es va encarregar de materialitzar la pena màxima (m. 58).

En els últims minuts, l’equip de Calleja va saber rendibilitzar la seua renda. Els canvis van donar frescor al conjunt groc i els tres punts es van quedar a Vila-real.

El pròxim partit del Villarreal serà el dimecres contra el CD Mirandés en els quarts de final de la Copa del Rei (21.00 hores, Anduva).

Fitxa tècnica:

Villarreal CF: Asenjo; Mario Gaspar, Albiol, Funes Mori, Rubén Peña; Cazorla, Iborra, Trigueros (Anguissa, m. 66), Moi Gómez; Gerard (Chukwueze, m. 54) i Paco Alcácer (Fer Niño, m. 78).

CA Osasuna: S. Herrera; Nacho Vidal, Aridane, David García, Estupiñán; Moncayola, Íñigo Pérez; R. Torres, Rubén García (José Arnáiz, m. 65), Rober Ibáñez (Adrián, m. 78); i Marc Cardona (Enric Gallego, m. 65).

Gols: 1-0. Min. 44: Paco Alcácer. 1-1. Min. 47: Aridane. 2-1. Min. 53: Rubén Peña. 3-1. Min. 58: Cazorla, de penal.

Àrbitre: Pizarro Gómez (C. Madrileny). Groga als locals Cazorla, Anguissa i Fer Niño; així com als visitants Estupiñán i Aridane.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 22 de LaLiga disputat en l’Estadi de la Ceràmica davant la presència de 17.081 espectadors.