El Voluntariat Ecològic de Gandia compleix 25 anys

Durant juliol i agost qualsevol jove pot participar en 6 rutes, a peu o en bici, amb tasques de conscienciació i prevenció d’incendis forestals, abocaments il·legals, conductes inadequades amb la natura, entre altres activitats. A més, s’hi faran cursos de formació, tallers i activitats en grup

La regidora de Gestió Responsable del Territori i Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada del vici-president del Consell dels Joves de Gandia, Salva Tamarit, ha presentat una nova edició, la vint-i-cinc, del Voluntariat Ecològic de Gandia.

Durant els mesos de juliol i agost, qualsevol jove pot participar en les sis rutes pel terme municipal de Gandia (Caldereta, Monte Pino, Bairen, rutes en bici per la Marjal, l’Auir i Marxuquera) amb tasques de conscienciació i prevenció d’incendis forestals, abocaments il·legals, conductes inadequades amb la natura, entre altres activitats… També està prevista la neteja del riu Serpis una vegada a la setmana.

Prèviament hi haurà formació prèvia, a càrrec de la Generalitat, en cartografia, comunicació amb dispositius ‘walkie talkie’, seguretat vial (bici), primers auxilis, interpretació ambiental, prevenció d’incendis…

“També hi realitzarem activitats en grup amb els voluntaris, com ara una excussió a Aqualandia o tallers amb altres col·lectius, com el Club de rol, a primera línia de la platja per a donar a conèixer els nostres paratges naturals, taller de reciclatge de vidres, etc.”, ha explicat Tamarit.

“És un orgull que els nostres joves vulguen dedicar una part del seu temps lliure, a l’estiu, a la cura i protecció del nostre territori”, ha expressat Izquierdo, qui ha recordat que ella mateixa va participar en la tercera edició del Voluntariat Ecològic de Gandia.
La inscripció és gratuïta i està oberta durant tota l’edició. Es pot fer al web http://www.cjg.es/voluntariatgandia/ o, als matins, al Casal Jove de l’Alqueria Laborde.

ValenciàEspañol