El xef José Andrés se suma a Gastrónoma 2019 a València

L'esdeveniment compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i les diputacions de València i Castelló

El xef José Andrés ha confirmat que participarà en la pròxima edició de Gastrónoma, el certamen que se celebrarà en Fira València del 10 al 12 de novembre. El prestigiós cuiner ha transmès el seu “entusiasme” per la seua pròxima visita a aquesta cita, “punt de trobada professional imprescindible del Mediterrani”, destaquen els seus impulsors en un comunicat.

José Andrés és un dels xefs més prestigiosos i respectats del món. El seu nom està en la llista de ‘Les 100 persones més influents’ de la revista Times (2012 i 2018), la prestigiosa Fundació James Beard li va atorgar el premi a Millor Xef de l’Any en 2011, l”Oscar’ de la cuina als Estats Units, i fa a penes un mes, al juny, els World’s 50 Best Restaurants li van concedir l”Icon Award’, un guardó que distingeix la seua contribució al sector de la restauració i la seua tasca humanitària.

També un xef mediàtic per haver sigut cuiner de Barack Obama en la Casa Blanca i per haver-se enfrontat a Donald Trump per les seues declaracions racistes contra les persones migrants.

Com a xef convidat a Gastrónoma, José Andrés tindrà el seu propi xef amfitrió. Rafael Vidal, del Restaurant Levante (Benissanó), serà l’encarregat d’atendre al cuiner i d’acompanyar-ho durant els dies de certamen. Vidal i Andrés es coneixen des de fa anys. El valencià va ser l’encarregat de donar assessorament sobre la paella els cuiners que estarien el front de Leña, l’espai dins de Little Spain on se serveixen els millors peixos i carns portades d’Espanya i on també es cuinen desenes de paelles a llenya.

“Estem encantats que José Andrés vinga enguany a Gastrónoma. Té una trajectòria increïble i aportarà moltíssim al certamen”, assegura el president de Gastrónoma, Carlos Mataix.

Gastrónoma 2019 compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, les diputacions de València i Castelló i està organitzada per Fira València amb el suport de les principals associacions sectorials.

ValenciàEspañol