miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El xicotet comerç remonta en questió de messos

La imatge de comerç tradicional a canviat al centre de la ciutat, tanquen merceries, reparació de calçat, venedors de ceràmica i col·leccionistes. Hui dia emergeixen nous tipus de comerç com la reparació de telefonia, empeltat d’ungles o fins i tot una tenda d’eixes on pots trobar de tot per 1 o 2 euros.

Durant els sis primers mesos d’enguany van obrir en la província més de 800 nous establiments, segons dades recopilades per la Cambra de comerç de Castelló sobre la base de les altes de l’impost d’activitats econòmiques (IAE), amb el que ja són quasi 19.000 els establiments que operen en la província. D’aqueixos, 14.037 són minoristes, mentre que 1.049 són intermediaris i altres 3.847, majoristes.

El comerç es torna amb força i ho fa, fonamentalment, per l’estirada del consum. Les estadístiques indiquen que les famílies de Castelló tornen a gastar més (en el 2014 la despesa per càpita va augmentar en la província quasi un 1%, el primer avanç des del 2007) i açò ha començat a notar-se en la comptabilitat dels comerços, que ja fan 14 mesos amb les vendes a l’alça. “Fa mesos que de fem lleugers increments en la facturació i s’aprecia més confiança en el consumidor, que es tradueix en consum”, ha apuntat en diverses ocasions Cipriano Cortés, president de la Confederació de Comerciants i Autònoms de Castelló i també de la Comunitat (Covaco)

Últimas noticias

Contenido relacionado