El XXII Congrés de Ceramología reuneix els majors experts en ceràmica popular valenciana a Onda

Ballester: “Onda vol convertir-se en un dels majors museus ceràmics a l'aire lliure”.

Els majors experts en ceràmica popular valenciana se citen durant hui i demà a Onda per a compartir coneixement i estudis en el XXII Congrés de Ceramología que se celebra en el Museu del Taulell Manolo Safont, seu oficial de l’Associació de Ceramología. Així, més de 50 congressistes participaran en les ponències, comunicacions i visites guiades pel centre històric d’Onda que ha organitzat este fòrum, el lema del qual és ‘La pisa decorada popular valenciana del segle XIX’.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha sigut l’encarregada d’inaugurar el congrés i ha destacat en la seua intervenció que “Onda és protagonista de la història de l’art ceràmic a Espanya, per tota la ciutat preservem obres patrimonials que mereixen ser cuidades i valorades, però també volem ser protagonistes de la investigació ceramológica, del present i futur d’este art que defineix la nostra ciutat. Perquè només si som capaços d’aprendre del passat podrem guanyar el futur. I Onda, si cap dubte, té un gran futur per davant”.

#OndaBonica
Així mateix, Ballester també ha posat l’accent en el projecte #OndaBonica. “Onda ha sigut, és i ha de ser un dels majors museus ceràmics de tot el territori espanyol i, per això, des de l’equip de Govern prioritzarem que totes les obres municipals i remodelacions d’edificis i carrers incloguen ceràmica d’Onda en els projectes. Este és el leitmotiv de projectes com #OndaBonica per a embellir el nostre nucli urbà, per a fer d’Onda una ciutat més agradable per a viure i visitar i, per descomptat, per a reivindicar la nostra ceràmica i sumar noves oportunitats a les nostres empreses”.

CatalanSpanish