27 C
Valencia

Eleccions del 28 d’abril: vot per correu, dates clau i color de les paperetes

Els valencians i valencianes podran exercir el seu dret a vot el pròxim 28 d'abril per al Congrés dels Diputats i per a les Corts Valencianes

- Publicitat -AVL

2019 serà recordat com un any electoral en tota regla. El 15 de febrer, Pedro Sánchez va convocar les eleccions generals per al pròxim 28 d’abril, mentre que el passat 4 de març es va conéixer que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, també convocava eleccions autonòmiques per a eixe mateix dia. Per això, els valencians i les valencianes podran exercir el seu dret a vot el pròxim 28 d’abril per al Congrés dels Diputats i per a les Corts Valencianes. D’esta manera, el 26 de maig serà el torn de les eleccions municipals i les eleccions europees.

Sol·licitud: vot accessible i vot per correu

Ahir, 5 de març, es va obrir el termini per a sol·licitar exercir el dret a vot en les pròximes eleccions a les Corts Valencianes del pròxim 28 d’abril en les modalitats de vot accessible, vot per correu ordinari i vot de les persones que resideixen fora del territori nacional ja siga de manera temporal o fixa.

El vot accessible és el que permet a les persones amb discapacitat visual exercir el seu dret al sufragi passiu amb plena autonomia i mantenint el secret. Es pot sol·licitar fins al pròxim 1 d’abril a través del telèfon gratuït 900 150 000. Poden sol·licitar-ho les persones amb discapacitat visual que coneguen el sistema de lecto-escriptura braille i tinguen reconegut un grau de minusvalidesa igual o superior al 33% o siguen afiliats a l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE).

Igualment, este dimarts s’ha obert el termini per a sol·licitar qualsevol de les modalitats de vot no presencial en els col·legis electorals. En esta categoria s’enquadra el vot per correu ordinari, així com el vot postal d’electors i electores que es troben temporalment fora del territori nacional (ERTA) i el vot de residents a l’estranger que formen part del Cens Electoral de Residents Absents (CERA). Les persones electores que prevegen que en la data de la votació no es trobaran en la localitat on els correspon votar o que no puguen personar-se en el seu col·legi electoral poden sol·licitar el vot per correu des d’este dimarts fins al pròxim 18 d’abril. S’haurà de sol·licitar personalment en qualsevol oficina de correus, per al que serà necessari l’exhibició del Document Nacional d’Identitat.

Aquelles persones que es troben temporalment fora del territori nacional (ERTA) i figuren en el Registre de Matrícula Consular com no residents poden sol·licitar el vot per correu fins al 30 de març. Les persones que viuen en l’exterior hauran de comprovar en primer lloc si estan donats d’alta o no en el Consolat per a poder realitzar la sol·licitud de vot per correu a través de l’imprés corresponent i rebre en el domicili la documentació electoral. Les dates que manegen seran les mateixes que les de les persones residents temporalment a l’estranger. El procediment serà el mateix per a les eleccions generals.

Dates clau

El pròxim 12 d’abril s’iniciarà la campanya electoral, tant la de les eleccions generals com la de les eleccions autonòmiques a València. Tindrà una durada de 15 dies i conclourà a les dotze de la nit del divendres 26. És a dir, es desenvoluparà en plena Setmana Santa, ja que enguany el 14 d’abril és Diumenge de Rams, el 19 és Divendres Sant i el 22 és Dilluns de Pasqua, festiu en part d’Espanya. A més, enguany coincideixen les eleccions amb el pont de Sant Vicent.

A partir del 23 d’abril estarà prohibida la publicació de sondejos i enquestes electorales. I el dia previ a les eleccions, el 27 d’abril, serà la jornada de reflexió.

Color de les paperetes

Quan els processos electorals no coincideixen en el temps, les paperetes de les eleccions al Congrés dels Diputats, al Parlament Europeu i les de les Municipals es confeccionen en color blanc, mentre que les de les eleccions al Senat són de color sèpia. En este cas, com sí que coincideixen els comicis, els colors seran els següents:

  • Les paperetes de les eleccions al Congrés dels Diputats mantindran, en tot cas, el color blanc.
  • Les paretes del les elecciones al Senat continuaran sent de color sèpia.
  • Les paperetes de les eleccions a les Corts Valencianes seran de color rosa pantone 196 U o tonalitats similars.

 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,775FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià