Puig: La pitjor conseqüència de les eleccions a Andalusia és l’avanç de l’extrema dreta

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la "pitjor" de les conseqüències de les eleccions celebrades ahir a Andalusia és el "avanç" de l'extrema dreta, a la qual ha considerat que cal "frenar", i ha agregat que tant PSOE com PP ha de fer una "anàlisi" dels resultats.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la “pitjor” de les conseqüències de les eleccions celebrades ahir a Andalusia és el “avanç” de l’extrema dreta, a la qual ha considerat que cal “frenar”, i ha agregat que tant PSOE com PP ha de fer una “anàlisi” dels resultats.

Puig, que ha fet aquestes declaracions abans d’inaugurar les jornades “Col·loqui Alfaro”, ha manifestat que un avançament electoral a la Comunitat Valenciana “no es descarta fins que es puga produir”, però ha destacat el treball realitzat pel seu govern i ha advocat per “consolidar” el final de la legislatura.

Sobre el resultat a Andalusia, el també secretari general del PSPV-PSOE, que s’ha mostrat preocupat per l’avanç de l’extrema dreta, ha precisat que ara “es van a fer moltes anàlisis” però ” el fonamental és que l’extrema dreta no condicione l’agenda política espanyola”.

“És evident que algunes coses les haurem fet malament els altres partits polítics perquè emergisca amb aquesta fortalesa l’extrema dreta”, ha reconegut Puig.

Sobre què ha de fer ara la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha afirmat: “no cal prendre cap decisió precipitada, cal llegir bé els resultats”.

ValenciàEspañol