Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 28 d’abril

Este matí, el Consell de Ministres ha decidit la nova data d’eleccions generals i seran el 28 d’abril, en plena Setmana Santa

Fa a penes uns minuts, a les 10 del matí, l’actual president del govern Pedro Sánchez, ha comparegut en roda de premsa al finalitzar el Consell de Ministres extraordinari, per tal d’anunciar la nova convocatòria d’eleccions generals.

Estes eleccions generals, es celebraran el diumenge 28 d’abril i s’haurà de dissoldre la Càmara abans del 5 de març. La campanya electoral, que començarà el divendres 12 d’abril i abastarà la Setmana Santa al complet.

Sánchez, qui ha afirmat que “l’oposició no ha anteposat l’interés general i ha bloquejat lleis importants i rebutjat els pressupostos més socials de la història”, ha declarat que sense pressupostos no està disposat a governar i que confia en la població i en la decisió que els espanyols prenguen el proper 28 d’abril.

A més, ha subratllat, la excepcionalitat de la Moció de Censura que el va convertir en president en juny de l’any passat, fa quasi nou mesos, i ha volgut recordar que una elecció presa per els diputats electes (PSOE, Podem, ERC, PNB, PDeCAT, Compromís, Bildu i Nova Canàries), és una elecció democràtica, ja que en això consisteix la democràcia parlamentària.

Publicitat