Els electors es podran oposar a rebre propaganda electoral

Els electors es podran oposar a rebre propaganda electoral si sol·liciten la seua exclusió de les còpies del cens electoral que s'entreguen als representants de les candidatures per a l'enviament de propaganda electoral.

Els electors es podran oposar a rebre propaganda electoral si sol·liciten la seua exclusió de les còpies del cens electoral que s’entreguen als representants de les candidatures per a l’enviament de propaganda electoral.

Una nota de premsa de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) amb motiu de les eleccions generals i les autonòmiques de la Comunitat Valenciana el pròxim 28 d’abril recorda que aquestes exclusions són contínues i tenen efecte permanent mentre l’elector no es manifeste en sentit contrari.

Els qui realitzen aquesta sol·licitud fins al 18 de març no rebran propaganda electoral per part dels partits polítics en la campanya electoral d’aquestes eleccions.
Les peticions posteriors a aqueixa data tindran efecte en les següents eleccions que se celebren.

Es podrà fer per internet, amb certificat electrònic, en la seu electrònica de l’INE (https://sede.ine.gob.es/ce_exclusion_copias) o als ajuntaments, oficines consulars i delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral (OCE).

El pròxim dia 28 podran votar 36.893.976 electors en les eleccions a Corts Generals, dels quals 34.799.999 resideixen a Espanya i 2.093.977 a l’estranger. Dels electors residents a Espanya, 1.157.196 podran participar per primera vegada en unes eleccions generals, per haver complit 18 anys des de l’anterior votació, celebrada el 26 de juny de 2016.

En les eleccions a les Corts Valencianes podran votar 3.657.109 electors, dels quals 3.548.454 resideixen a Espanya i 108.655 a l’estranger. Els nous electors residents en la Comunitat Valenciana per haver complit la majoria d’edat després del 24 de maig de 2015, data de celebració de les anteriors eleccions autonòmiques, són 164.789.

Com a conseqüència de la reforma de la Llei electoral, per primera vegada podran votar els electors que tenien anul·lat el seu dret de sufragi per raó de discapacitat.

Els electors residents a l’estranger que desitgen votar hauran de sol·licitar el seu vot fins al 30 de març a la delegació provincial de la OCE corresponent a la seua inscripció, que remetrà l’imprés oficial de sol·licitud.

El cens electoral de residents a Espanya es podrà consultar de l’11 al 18 de març als ajuntaments i en les delegacions provincials de la OCE.

Els electors residents a l’estranger podran comprovar les seues dades d’inscripció en aquestes mateixes dates en les oficines consulars i podran presentar reclamacions a les seues dades d’inscripció als ajuntaments, consolats o en les delegacions provincials de la OCE en el mateix termini, de l’11 al 18 de març.

El següent quadre recull el nombre d’electors per a les eleccions generals residents a l’estranger per països -amb més de 50.000 electors-, així com per a les de la Comunitat Valenciana -amb més de 3.000 electors-, segons les dades de l’INE.

Publicitat