Elena Cebrián inaugura la VI edició de la Mostra Parcs Naturals

PublicitatAVL

La consellera de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, juntament amb el director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo, el regidor de Conservació d’Àrees Naturals, Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, i el gerent del Mercat de Colón, José Antonio Martínez Roda, han sigut els encarregats d’inaugurar la sisena edició de la Mostra Parcs Naturals.

A més d’apropar a la ciutat de València, concretament, al Mercat de Colom, l’oferta de les empreses que formen part de la Marca de Parcs Naturals, sinònims de compromís amb el medi ambient i autenticitat, el que es pretén amb aquesta nova edició és fer visibles aquests productes i el compromís que desenvolupen amb la seua elaboració amb el medi ambient. I, a més, l’acte és el posicionament i dinamització de la marca Parcs Naturals a través d’experiències de producte, com activitats d’educació ambiental o projeccions de vídeos d’accions de turisme actiu.

PublicitatRovira  

Mel del Parc Natural de la Serra Mariola, oli d’oliva del Parc Natural de la Serra Calderona, vi del Parc Natural de las Hoces del Cabriel, arròs del Parc Natural de l’Albufera i nombrosos productes més són els que han pogut degustar i comprar els visitants de la VI Mostra de Parcs Naturals. També, s’han promocionat diverses activitats com rutes senderistes pel Parc Natural Penyagolosa i allotjament a espais naturals com al Parc Natural del Montgó.

A aquesta nova edició s’han dut a terme diferents activitats amb l’objectiu de promoure la implicació i participació del conjunt de la ciutadania en les tasques de coneixement, recuperació i conservació de l’entorn dels parcs naturals. Activitats com els tallers d’educació ambiental han anat dirigides a què els més xicotets de la casa aprenguen a respectar el seu entorn a través de l’entreteniment i l’aprenentatge.

114 empreses de la marca Parcs Naturals

En l’actualitat, ja són 114 entitats i 431 productes els que posseeixen la marca del ‘xiulet’ que reben aquelles empreses amb un compromís de respecte per la natura, de les quals 57 pertanyen a la província de València, 37 a la de Castelló i 20 a la d’Alacant.

Concretament, el Parc Natural de las Hoces del Cabriel compta amb 22 empreses acreditades amb la marca del ‘xiulet’, el Parc Natural de la Serra d’Espadà amb 18, el Parc Natural de l’Albufera amb 17 empreses, el Parc Natural de la Serra de Mariola amb 9, seguits per Penyagolosa amb 9 empreses, també, i el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, amb 6 certificades. En resum, 55 empreses estan vinculats amb el turisme de naturalesa, 54 amb productes de natura i 5 amb productes artesans. D’aquestes entitats, 27 han exposat els seus productes al Mercat de Colom.

La consellera, el director general de Medi Natural, el regidor de Conservació d’Àrees Naturals, el conseller de Desenvolupament Urbà i el gerent del Mercat de Colom, han visitat estands per apropar-se als productes i serveis presents a la Mostra i, d’aquesta manera, donar el seu suport a la promoció i difusió dels béns i activitats de qualitat que estan vinculats amb la imatge dels Parcs Naturals.

Com a novetat, aquest any es pretén que les empreses que pertanyen a la Marca Parcs Naturals puguen acudir, en qualitat de convidats, a les reunions que organitzen les Juntes Rectores amb l’objectiu de què siguen coneixedores i partícips de la gestió dels Parcs Naturals, ja que aquestes empreses són necessàries per a ajudar als parcs a reduir la despoblació rural de les nostres terres de l’interior.

Concretament, la Comunitat Valenciana compta amb 22 parcs naturals que destaquen pels paisatges i pel seu valor ambiental i cultural. Amb aquestes característiques es converteixen en un reclam per als turistes i en una font d’ingressos per als municipis propers d’aquests.

D’igual manera que en l’edició prèvia, la Marca de Parcs Naturals ha convidat a tots els assistents a l’acte a col·laborar amb la campanya solidària ‘1 llaç. 1 somriure’ on tots els beneficis obtinguts van dirigits a l’Associació de Pares de Xiquets amb càncer de la Comunitat Valenciana (Aspanion).