L’Eliana no baixa la guàrdia enfront de la violència de gènere

• El Tots els mitjans municipals per a combatre la violència de gènere, violència domèstica contra menors o ancians estan en permanent alerta malgrat la crisi sanitària.

La situació de confinament domiciliari conseqüència de la crisi sanitària del COVID-19, pot generar un repunt dels casos de violència contra la dona, els menors i els ancians. Quan la convivència s’estén a les 24 hores del dia, es poden agreujar conflictes que poden desembocar en casos d’algun d’aquests tipus de violència.

És d’especial atenció la situació de dones que estan patint episodis de maltractament i que la conjuntura actual els impedeix demanar ajuda en estar convivint totes les hores del dia amb els seus maltractadors. L’Equip Municipal contra la violència de gènere vol donar a conéixer els recursos que segueixen a disposició, ara més que mai, de les dones que els pogueren necessitar, recordant que els jutjats de violència sobre la dona continuen amb la seua activitat habitual.

L’Equip insisteix que un episodi de violència de violència de gènere o domèstica és una situació d’emergència que justifica incomplir les limitacions a la llibertat de circulació de les persones, recollides en el Reial decret 463/2020, en tractar-se d’un cas de “força major o situació de necessitat”. Davant un cas d’aquestes característiques, l’immediat és donar compte a les forces de seguretat, Policia Local o Guàrdia Civil, que actuaran de manera immediata.

Es recorda que els telèfons de la Policia Local són 96 274 07 01 i 600 415 661 (per a WhatsApp). El de la guàrdia civil 96 276 00 07, tots ells operatius les 24 hores del dia. Tots dos cossos compten amb agents especialitzats en violència de gènere. A aquests telèfons cal afegir el d’emergències 112 i el d’atenció a les víctimes 016. Cal recordar que cal esborrar les trucades del registre del telèfon en cas que fóra necessari.

També des de l’Equip es fa una crida a la col·laboració ciutadana perquè, en cas de presenciar o sospitar que s’està produint un episodi de violència, no dubten a donar avís immediat a les forces de seguretat. Així mateix, es recorden els correus de contacte per als diferents serveis, com a assistència psicològica i de serveis socials [email protected], consulta sobre assistència lletrada [email protected] o consultes sobre seguretat [email protected]. Per a més informació sobre aquests serveis fora de l’horari laboral, poden dirigir-se a la Policia Local.

CatalanSpanish