Elisa Díaz denuncia que hi ha 726 habitatges del parc públic de la Generalitat ocupades de forma il·legal

La portaveu d'Habitatge alerta sobre la preocupant situació a Alacant, amb 460 habitatges ocupats de forma il·legal a la província i 226 solament a Alacant ciutat, gairebé com la província de València assabenta. "La consellera Salvador era conscient del que feia amb la Llei de la Funció Social de l'Habitatge, ja que sabia que envaïa competències estatals".

AVL

La portaveu d’Habitatge del Grup Popular en Les corts, Elisa Díaz, ha denunciat avui l’existència de 726 habitatges del parc públic de la Generalitat ocupades de forma il·legal “mentre hi ha llista d’espera per entrar en aquests habitatges i el Consell no fa gens”.

 

Elisa Díaz ha comparegut avui en roda de premsa en Les corts per analitzar les polítiques d’habitatge del Consell. La diputada popular ha assenyalat que la situació “és greu no solament pels habitatges ocupats de forma il·legal, on cosina més donar una puntada en la porta que respectar la llista d’espera, sinó perquè seguim al capdavant d’Espanya en desnonaments i perquè la Conselleria ha estat més ocupada en una Llei, la de funció social d’habitatge, que sabia que era il·legal perquè envaïa competències estatals”.

 

La diputada popular ha acusat al Consell “de vendre una situació idíl·lica i dir que anaven a rescatar persones que no tenen habitatge digne, però gens més lluny de la realitat”. Díaz ha assenyalat que mentre els habitatges són ocupats de forma il·legal “hi ha moltes persones que esperen a tenir un lloguer social, però la consellera ha estat tan ocupada a dur a terme el seu projecte, la Llei de Funció Social de l’Habitatge, que a més és il·legal, que no s’ha preocupat d’aquest problema que va en augment”.

 

Així, la portaveu d’Habitatge ha assenyalat que aquestes 726 habitatges ocupats de manera il·legal “no són herència del PP, sinó fruit de la deixadesa del Consell”. La diputada ha subratllat la “especial preocupació pel que passa a Alacant. D’aquestes 726 habitatges 460 estan ocupades de forma il·legal a la província d’Alacant, i encara més greu és el cas d’Alacant ciutat, on hi ha 226, gairebé com tota la província de València sencera (229)”.

 

Elisa Díaz ha assenyalat que aquest problema creix a la Comunitat Valenciana “i mentre tenim la Llei de Funció Social de l’Habitatge, recorreguda en el Tribunal Constitucional precisament per garantir els drets, ja que infringeix la Constitució Espanyola amb invasió de competències”. La diputada ha recordat que abans de l’aprovació de la norma es va advertir dels problemes que presentava “i la consellera Salvador va arribar a manifestar que aprovava una llei sobre la qual no tenia competències, per la qual cosa era conscient del que feia”.

 

“La Llei de Funció Social de l’Habitatge només ha servit per augmentar la burocràcia. Les persones s’han d’inscriure en un registre per sol·licitar les ajudes del pla d’habitatge i així la consellera podia dir que la gent acudia gràcies a aquesta Llei, però és fals perquè les ajudes de lloguer les paga el Govern d’Espanya en un 100%, per la qual cosa aquest registre no feia falta”, ha explicat.

 

D’altra banda, Elisa Díaz s’ha referit al nombre de desnonaments a la Comunitat Valenciana. “Segons les dades del CGPJ seguim estant en segona posició en desnonaments. Durant els mesos en què estava vigent la Llei de Funció Social de l’Habitatge no ha servit de res. Baixen però de forma menor que en la resta d’Espanya, per això estem al capdavant dels desnonaments. És una xifra que fa vergonya, és un segon posat que ningú vol. Amb totes les polítiques que es podrien fer de la Conselleria ens veiem que no està atallant el problema. En lloc de fer polítiques en les quals pot actuar, la consellera s’ha dedicat a fer lleis amb les quals sap que no pot fer gens”.

 

A més, la portaveu d’Habitatge ha alertat sobre el repunt del xabolisme a la Comunitat Valenciana, “que pràcticament estava erradicat en 2015”, i ha assenyalat que el Consell “va fer dues promeses que no ha complert”. “D’una banda –ha manifestat, va dir que anava a rehabilitar 500 habitatges del parc públic, però no ha estat així. No ha arribat ni a la meitat. I per un altre, es va comprometre a incloure 1.000 habitatges a la xarxa lloga anualment. Avui sabem que estan disponibles 1.643 habitatges i quan veus per què estan disponibles és pel preu, amb més de 450 euros i algunes arriben fins i tot als 1.000 euros. No serveix per a la fi que busca la xarxa lloga. És una política d’habitatge fals”, ha conclòs.

- Advertisement -
CatalanSpanish