6.1 C
Valencia

Els alumnes de Ciències de la Salut de les universitats Cardenal Herrera-CEU, Catòlica i Europea podran realitzar pràctiques en hospitals públics

Sanitat fixarà anualment les places disponibles i s'assignaran de forma proporcional perquè no coincidisca alumnat de diferents universitats en un mateix servei

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha aconseguit un acord amb la Universitat Cardenal Herrera-CEU, la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir i la Universitat Europea de València perquè l’alumnat de les titulacions de Ciències de la Salut d’aquestes universitats privades puga realitzar pràctiques docents en hospitals públics i centres de salut dependents de la conselleria.

El departament que dirigeix Ana Barceló establirà anualment les places disponibles als hospitals i centres d’Atenció Primària de cada departament de salut que no estiguen ocupades per les universitats públiques. Aquesta decisió és fruit de l’acord aconseguit entre la Generalitat i les universitats públiques i privades, per a la distribució de l’alumnat entre els centres sanitaris de la Comunitat.

Aquestes places, que mai podran superar la capacitat docent dels centres sanitaris, s’assignaran de forma proporcional entre les universitats privades, garantint que no coincidisca alumnat de diferents universitats en un mateix servei.

En virtut d’aquest acord amb Sanitat, les universitats citades satisfaran una compensació econòmica a la conselleria per la utilització dels recursos públics per a la docència pràctica. La compensació econòmica consistirà en l’import equivalent a l’establit per a les taxes de primera matrícula dels estudis de grau amb experimentalitat 5, és a dir: 21,16 euros per crèdit.

- Publicitat -

Aquesta quantitat econòmica aportada per les universitats revertirà directament en els departaments i serveis que acullen a l’alumnat per a millorar la qualitat de les pràctiques, adquirir material per a investigació i millorar la formació dels professionals col·laboradors docents.

En el cas de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, seran els seus alumnes i alumnes de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica els qui podran realitzar pràctiques curriculars clíniques i sanitàries en els departaments de salut assignats.

- Publicitat -

En el cas de la Universitat Catòlica, l’alumnat dels títols de Medicina i Infermeria. I pel que respecta a la Universitat Europea, serà el seu alumnat dels graus d’Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia.

Departaments de Salut

Els departaments de salut que rebran alumnat de les universitats privades seran: Vinaròs, Sagunt, Arnau de Vilanova-Llíria, Doctor Moliner, Requena, Pare Jofré, La Ribera, Gandia (només Medicina) i Xàtiva-Ontinyent (només Medicina).

L’acord especifica que la realització d’aquestes pràctiques docents no suposarà la consideració de mèrit per a l’accés a la funció pública, no serà computada a l’efecte d’antiguitat o reconeixement de serveis previs i no contemplarà, per part de la conselleria, cap mena de bossa o ajudes a l’alumnat. Tindrà una vigència de dos anys corresponents als cursos acadèmics 2019-2020 i 20120-2021, prorrogables fins a quatre anys.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,625FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià