10:33 am - Thursday, 28 May 2020

Els alumnes de Ciències de la Salut de les universitats Cardenal Herrera-CEU, Catòlica i Europea podran realitzar pràctiques en hospitals públics

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

Sanitat fixarà anualment les places disponibles i s'assignaran de forma proporcional perquè no coincidisca alumnat de diferents universitats en un mateix servei

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat Matriculació
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha aconseguit un acord amb la Universitat Cardenal Herrera-CEU, la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir i la Universitat Europea de València perquè l’alumnat de les titulacions de Ciències de la Salut d’aquestes universitats privades puga realitzar pràctiques docents en hospitals públics i centres de salut dependents de la conselleria.

El departament que dirigeix Ana Barceló establirà anualment les places disponibles als hospitals i centres d’Atenció Primària de cada departament de salut que no estiguen ocupades per les universitats públiques. Aquesta decisió és fruit de l’acord aconseguit entre la Generalitat i les universitats públiques i privades, per a la distribució de l’alumnat entre els centres sanitaris de la Comunitat.

Aquestes places, que mai podran superar la capacitat docent dels centres sanitaris, s’assignaran de forma proporcional entre les universitats privades, garantint que no coincidisca alumnat de diferents universitats en un mateix servei.

En virtut d’aquest acord amb Sanitat, les universitats citades satisfaran una compensació econòmica a la conselleria per la utilització dels recursos públics per a la docència pràctica. La compensació econòmica consistirà en l’import equivalent a l’establit per a les taxes de primera matrícula dels estudis de grau amb experimentalitat 5, és a dir: 21,16 euros per crèdit.

Aquesta quantitat econòmica aportada per les universitats revertirà directament en els departaments i serveis que acullen a l’alumnat per a millorar la qualitat de les pràctiques, adquirir material per a investigació i millorar la formació dels professionals col·laboradors docents.

En el cas de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, seran els seus alumnes i alumnes de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica els qui podran realitzar pràctiques curriculars clíniques i sanitàries en els departaments de salut assignats.

En el cas de la Universitat Catòlica, l’alumnat dels títols de Medicina i Infermeria. I pel que respecta a la Universitat Europea, serà el seu alumnat dels graus d’Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia.

Departaments de Salut

Els departaments de salut que rebran alumnat de les universitats privades seran: Vinaròs, Sagunt, Arnau de Vilanova-Llíria, Doctor Moliner, Requena, Pare Jofré, La Ribera, Gandia (només Medicina) i Xàtiva-Ontinyent (només Medicina).

L’acord especifica que la realització d’aquestes pràctiques docents no suposarà la consideració de mèrit per a l’accés a la funció pública, no serà computada a l’efecte d’antiguitat o reconeixement de serveis previs i no contemplarà, per part de la conselleria, cap mena de bossa o ajudes a l’alumnat. Tindrà una vigència de dos anys corresponents als cursos acadèmics 2019-2020 i 20120-2021, prorrogables fins a quatre anys.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Mor un treballador en una pedrera d’Agost després d’un accident laboral

Els serveis mèdics només ha pogut confirmar la defunció de l'home de 52 anys.

Dia sense morts per coronavirus a Alacant

Des que va començar el passe a la Fase 1 del procés de desescalada en la Comunitat Valenciana, el passat 11 de maig, les altes s'han incrementat un 29%.

Sanitat dona l’alta a 224 pacients de coronavirus en la Comunitat Valenciana en 24 hores

Les persones que s'han curat de la pandèmia ja sumen un total d'11.402,

Castelló aconsegueix una setmana sense cap mort per covid-19

La província només te ara 15 persones a l'hospital i d'elles 4 estan a l'UCI.

L’Ajuntament de Sagunt i Lafarge donen 7500 quilos al Centre Solidari d’Aliments

Esta iniciativa solidària, que naix per iniciativa dels empleats de la planta de Sagunt i del Comité d'Empresa, s'ha materialitzat este matí amb una visita al Centre i ha comptat amb la participació de l'alcalde de Sagunt

Esta publicació està disponible en : Valencià