Els alumnes del Poble Nou de Benitatxell donen la benvinguda al curs escolar

El regidor d'Educació, Jorge Pascual, ha visitat aquest matí el centre per a comprovar algunes millores com el repintat de zones exteriors i l'interior del gimnàs o el repavimentat del pis d'accés als vestuaris

El Poble Nou de Benitatxell dona la benvinguda al curs escolar. Un total de 268 escolars, 73 en Infantil i 195 en Primària, han començat aquest dilluns les seues classes al CEIP Santa Maria Magdalena, on s’estan ultimant alguns xicotets arranjaments per millorar les instal·lacions educatives.

El regidor d’Educació, Jorge Pascual, ha visitat este matí el centre per comprovar les millores portades a terme per la brigada de l’Ajuntament. Els operaris han aprofitat que el col·legi es queda buit durant l’estiu per repintar algunes zones exteriors del pati i l’interior del gimnàs. A les instal·lacions esportives, a més, estan repavimentant el pis d’accés als vestidors, i a l’interior del centre s’han reposat algunes rajoles de la paret al costat de les escales que portaven algun temps soltes.

Rovira  

El responsable d’Educació ha aprofitat la visita per a mantindre una reunió amb la directora del col·legi, María José López. Tots dos han comentat els avanços d’alguns projectes educatius innovadors que es desenvoluparan durant este curs, com Calidoscopi, Ecoescoles o el Pati Cooperatiu.

Així mateix, la directora ha plantejat algunes de les necessitats del centre. Una de les principals reivindicacions, com passa en molts altres col·legis de la Comunitat, és acabar amb les aules prefabricades. “La setmana passada, amb la pluja, entrava aigua pel tub de l’aire condicionat”, ha comentat María José López.

La responsable del centre ha destacat el suport de l’Ajuntament pel que fa a les necessitats de l’escola i a les activitats que realitzen, i ha agraït que la Regidoria d’Educació s’haja fet càrrec de les agendes escolars del curs 2019-2020.

Treballant per a solucionar els problemes de trànsit del Lady Elizabeth
Quant a l’altre centre educatiu del municipi, l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell està treballant conjuntament amb la direcció del col·legi internacional privat Lady Elizabeth per a trobar solució a un dels problemes que més preocupa els seus usuaris i que afecta el correcte trànsit de tota la localitat.

Es tracta dels embotellaments que es generen cada matí en hora punta en els semàfors de la travessia urbana i altres vials. El problema, que ve de llarg, es va agreujar en produir-se un notable increment de trànsit a causa de l’augment d’usuaris del col·legi (1.115 alumnes i 200 membres del personal) després de l’obertura del nou centre de secundària.

El mes d’agost passat, el regidor d’Educació, Jorge Pascual, i l’edil de Seguretat Ciutadana, María José Ivars, van mantindre una reunió amb el director del centre, amb el qual van estar estudiant diverses propostes. Una d’elles, a més llarg termini, és la de la construcció de tres rotondes i un pàrquing en l’accés al desviament, en la carretera de Xàbia.

A curt termini, per a donar una ràpida solució al problema, s’ha plantejat la possibilitat de planificar una entrada escalonada a les aules avançant uns 15 minuts l’entrada dels alumnes de primària o secundària per a evitar que coincidisca en la mateixa franja horària tot el trànsit. També s’està estudiant la possibilitat d’organitzar grups d’alumnes que residisquen a prop per a anar tots en un mateix cotxe i així reduir el nombre de vehicles, o l’increment dels autobusos escolars.

“Aquest Ajuntament no es quedarà de braços plegats davant els problemes que afecten la vida diària dels nostres veïns. És fonamental dur a terme un pla de mobilitat global i aspirar al fet que el nostre municipi supere estos problemes. L’Ajuntament liderarà, per descomptat, eixa cerca de solucions. De fet, la Diputació ja ha autoritzat el projecte de les rotondes que descongestionaran el trànsit. Però és important que tots, inclosos els residents de les zones que pateixen un anormal volum de trànsit, col·laborem i treballem junts”, ha assenyalat l’alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García.

PublicitatJuega Limpio Orihuela