Els blavers insulten la fallera major per no parlar en les Normes del Puig

Una frase en una fotografia dedicada per la Fallera Major de València 2020, Consuelo Llobell, deslliga la ira en alguns grups de Facebook.

PublicitatAVL

Una frase en una fotografia dedicada per la Fallera Major de València 2020, Consuelo Llobell, deslliga la ira en alguns grups de Facebook.

Els retrets i insults a la màxima exponent de les festes falleres d’enguany no es fan esperar.
“Gaudeix al màxim d´aquest any. Amb molt d´afecte Consuelo. FMV-20”. Difícilment imaginaria Consuelo Llobell, Fallera Major de València 2020, que este afectuós missatge anava a incendiar les xarxes socials. L’escrit, sobre un retrat de la reina de les festes, va arribar a les xarxes socials, i les repercussions (negatives) no es van fer esperar.

PublicitatRovira  

La polèmica va saltar, principalment, en els grups de Facebook més vinculats al nacionalisme valencià «blaver». La imatge va arribar a estos grups, i els seus usuaris no van poder evitar entrar en còlera. Segons ells, este missatge està escrit en català i no en el vertader idioma valencià, que estaria regit per les Normes del Puig.

Segons estos usuaris de Facebook, el missatge correcte substituiria «gaudeix» per «fruïx», «aquest» per «este» i «amb» per «en», per la qual cosa quedaria de la següent manera: “Fruïx al màxim d´este any. En molt d´afecte Consuelo. FMV-20”.

Insults i amenaces de boicot a la Fallera Major
Com no podia ser d’una altra manera, la tensió va arribar als grups de Facebook. Entre altres missatges, es van poder llegir els següents (mantenim l’escriptura original):

-Lletja malparida catalana
-Pagate tu els vestits catalana
-Si eixa gossa catalana q li’ls pague torra
-Una inculta amb mala intenció
-Feaaaa catalana fem boicot a la crida
-Damunt tontita
-Fallera si eres catalanista et vas amb ells no representes a la dona valenciana
-Quina vergonya, fallera major de València catalana
-Doncs que no s’estranye si rep alguna xiulada o esbronc..hauria de demanar perdó i rectificar
-Qui l’ha votat com pot succeir tot això si no us uniu tots els fallers estem venuts a estos impresentables espere i confie que el dia de la crida li xiulen tots els valencians
-Seria un seriós avís per a esta senyoreta… a veure si s’assabenta que la gran majoria del poble valencià NI PARLA NI VOL PARLAR CATALÀ…….i si li han obligat a escriure així….si té caràcter cor i el que cal tindre el dia de la crida….. que es dirigisca a tots en el valencià nostre,..en el del poble……..si ho fa així es guanyara l’afecte dels valencians…….sinó……ja sap el que li espera
-Doncs se li esbronca en tot acte..
-Gossa sarnosa filla de la gran puta
-Esquirols mai fareu catalans, Abans moro que Català
-La gent sense berguenza ni escrupulos fa qualsevol cosa, que berguenza eixa junta central que se suposa que representa a tots els VALENCIANS
-En la crida, esbronc general, i lloances, al caloret de Donya Rita
-Fora del Reynat i els valensians leu tinguen enconter…unatra traïdora