Els centres de culte de Vila-real obren amb mesures de prevenció

El consistori proporciona material de protecció i desinfecta l'exterior dels seus edificis perquè “un servei essencial per a totes les confessions” puga realitzar-se complint amb la normativa.

L’Ajuntament de Vila-real està ajudant als centres de culte de la ciutat per a la seua reobertura. El consistori proporciona material de protecció ara que en la fase 1 de la desescalada està permesa l’afluència dels seus fidels, amb un terç de l’aforament i complint amb les mesures de seguretat i higiene marcades per les autoritats sanitàries. A més l’empresa local Stoplagas, juntament amb l’Associació de Llauradors Independents de Vila-real està duent a terme treballs de desinfecció en l’exterior dels temples i edificis.

Totes les parròquies de l’Església Catòlica, la Comunitat Islàmica de Vila-real, l’Església Evangèlica Filadelfia, la Parròquia Ortodoxa Romanesa de Vila-real, Testigos de Jehová i l’Església Evangèlica Centro Cristiano Vila-real han rebut o rebran en aquests dies de mans de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, un kit de protecció sanitària format per 200 màscares i una botella de gel hidroalcohólico. Aquesta mateixa vesprada l’edil lliurarà el material sanitari en la Parròquia Ortodoxa Romanesa de Vila-real a la qual a més se li cediran diversos tendals que s’utilitzen habitualment en les festes perquè puguen instal·lar-los al pati del seu centre religiós i disposar de més espai per als seus fidels.

D’altra banda sota la coordinació del regidor responsable d’Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, també s’han fent treballs de desinfecció en l’exterior de totes les esglésies i edificis destinats al culte a mesura que estan reprenent la seua activitat.

Els col·laboradors del Registre Municipal de Voluntariat COVID-19 han ajudat els centres i parròquies a condicionar els seus espais respectant les restriccions d’aforament contemplades en aquesta fase 1 de la desescalada per a poder oferir “un servei essencial en totes les confessions”, segons Benlloch, qui ha assegurat que l’ajuntament s’ha posat a la disposició de tots ells per al que puguen necessitar.

“Per a mi, com a alcalde, és important que la ciutadania puga continuar amb la seua normalitat espiritual. En aquests moments la fe és bàsica per a tindre esperança i pot ajudar molt a les persones” ha assenyalat l’alcalde qui ha volgut agrair la responsabilitat de totes les comunitats religioses en el compliment de la normativa que hi ha en aquests moments en relació a la crisi sanitària.

CatalàEspañol