8.6 C
Valencia

Els drons socials i els robots arriben als centres educatius de Bétera

Es tracta de dos projectes que uneixen art, tecnologia i societat i que veuran la llum al maig en la Universitat de València.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els drons socials i els robots actors arriben a les aules de tres centres educatius de Bétera. Una iniciativa que té com a objectiu que els estudiants aprenguen a usar la tecnologia més innovadora aplicada a una fi cultural i social.

En este curs els projectes compten amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández; el Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, CEFIRE; i el de la Comunitat de Madrid, CTIF, i un total de 70 Ajuntaments. A més, en el projecte participen també més de 1.500 estudiants de Primària, ESO i Batxiller i 90 centres educatius de les províncies de València i Alacant i de la Comunitat de Madrid.

D’esta manera, els alumnes de l’IES Els Alfábegues desenvoluparan este curs el projecte La Fira Aèria. En ell crearan, configuraran i construiran el seu propi dron al qual han de dotar-li d’un objectiu que resolga una realitat social o mediambiental de l’entorn més
pròxims als propis estudiants.

Mentrestant, els estudiants del Col·legi La nostra Senyora del Carmen i del Col·legi Marqués de Dos Aguas convertiran a un robot humanoide en actor dins del projecte Programa la teua obra. Els dos projectes, són una idea del Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i estan donats suport econòmicament per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Bétera.

- Publicitat -

La Fira Aèria és la tercera vegada que s’implanta en l’IES Els Alfábegues mentre que Programa la teua obra és la primera vegada que es desenvolupa en primària. En este projecte a més de robòtica treballaran la redacció de guions o la creativitat en haver de crear el vestuari o decorats necessaris per al curt.

La proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre
estudiants. Per això, al maig l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat
de València acollirà l’esdeveniment de la Fira Aèria i Programa la teua obra on tots els centres participants presentaran els seus treballs i projeccions.

- Publicitat -

A més, el mateix dia, la Universitat acollirà l’esdeveniment de MOMO, projecte que conjumina curtmetratges d’animació amb Impressió 3D, que s’estan desenvolupant a la província valenciana, un projecte d’innovació educativa que El Caleidoscopio està desenvolupant en tota la Comunitat Valenciana.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,317FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià