Els errors del reconeixement facial

L'FBI compta en l'actualitat amb una base de dades de 641 milions de fotografies facials amb les quals obté un 86 per cent de fiabilitat sempre que la cerca generi almenys 50 coincidències amb les fotografies

No hi ha reconeixement fàcil possible sense una base de dades. Això és el que es deriva de la informació publicada per The Washington Post en la qual denuncia que l’FBI i el Servei d’Immigració i Control de Duanes dels Estats Units està emprant les fotografies del permís de conduir dels ciutadans sense el seu consentiment per a generar una base de dades que millori els sistemes de reconeixement facial.

Segons el mitjà citat l’FBI hauria escanejat les fotografies del document de conduir de milions de ciutadans de 21 estats del país sota el pretext que aquestes serien utilitzades en casos rellevants de recerca criminal. Més tard l’agència federal acararia aquestes fotografies amb les registrades en la seua base de dades per a, segons asseguren, identificar sospitosos i detectar possibles víctimes o testimonis.

L’FBI compta en l’actualitat amb una base de dades de 641 milions de fotografies facials amb les quals obté un 86 per cent de fiabilitat sempre que la cerca generi almenys 50 coincidències amb les fotografies.

Això seria un èxit del cos de seguretat estatunidenc perquè, segons un estudi realitzat per la Universitat d’Essex sobre la fiabilitat del sistema de reconeixement facial de la policia de Londres, 4 de cada 5 identificacions que es van dur a terme durant el carnestoltes del barri de Notting Hill en 2016 resultaven errònies. Els identificats eren considerats com a delinqüents encara que eren innocents. L’estudi afegeix que aquesta classe d’errors podria suposar una vulneració dels drets humans.

La Policia de Londres ha desmentit aquesta informació en Sky News afirmant que el sistema només té un 0,1% d’error.

ValenciàEspañol