viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els esportistes individuals podran optar a ajudes econòmiques en un sistema de lliure concurrència

El departament d’Esports de l’Ajuntament d’Almassora ha convocat als esportistes locals no pertanyents a cap club local per a informar-los del funcionament del nou sistema d’ajudes econòmiques que el consistori posarà en marxa aquest 2016. Les aportacions, d’un màxim de 2.000 euros per persona, seran concedides sobre la base d’una llista de criteris puntuables que el regidor d’Esports, Xavier Trenco, ha explicat als interessats.

Entre els aspectes que es valoraran positivament figura l’àmbit dels campionats en els quals han participat (des de provincials a internacionals), criteri que també afectarà als diners rebuts per a desplaçaments. Com més àmplia siga l’envergadura de l’esdeveniment, el professional rebrà major nombre de punts, fins a un màxim de 15. Respecte als resultats, el consistori qualificarà també amb entre 1 i 20 punts les posicions aconseguides en els diferents campionats.

Per categories, aquestes subvencions atorgaran punts als esportistes que competisquen des d’aleví fins a veterà, sent aquest últim el millor valorat. A més, els esports classificats com a olímpics o que compten amb campionats mundials oficials obtindran millor valoració que els que únicament compten amb campionats nacionals. D’altra banda, els esportistes que opten a aquestes ajudes hauran d’estar empadronats en el municipi, tindre una llicència federativa en vigor, estar al corrent de les seues obligacions tributàries i no pertànyer a cap club esportiu que ja reba aportacions econòmiques de l’Ajuntament d’Almassora.

La implantació d’aquest nou sistema de lliure concurrència cerca establir criteris objectius per a la concessió d’aquestes ajudes econòmiques que l’Ajuntament d’Almassora aspira a què arriben al nombre més gran d’esportistes possible. “És un exercici de transparència i neutralitat per a reconéixer el sacrifici dels nostres esportistes locals, que passegen el nom d’Almassora per tot el món”, ha assegurat Xavier Trenco.

En la trobada mantinguda amb els professionals de l’esport, l’edil els va detallar els passos a seguir per a l’obtenció d’aquests fons, el primer dels quals serà presentar la documentació que acredite la seua trajectòria i títols, així com les despeses derivades de la seua activitat tals com a viatges, dietes, material esportiu, despeses federatives o sanitàries. Esports establirà un termini per a la presentació d’aquesta documentació, després del qual serà estudiada i valorada perquè els esportistes puguen rebre els diners abans de juliol de 2016.

Últimas noticias

Contenido relacionado