24.6 C
Valencia

Els estudiants passaran de curs sense tindre en compte el nombre de suspensos

El Govern permet que els estudiants puguen passar de curs sense tindre en compte el nombre de suspensos.

- Publicitat -AVL

Els estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat i de Formació Professional podran promocionar i titular este curs, de forma excepcional, sense tindre en compte el nombre d’assignatures suspeses, com confirma una ordre del Ministeri d’Educació i Formació Professional publicada este divendres en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’ordre, que arreplega els acords aconseguits pel ministeri que dirigeix Isabel Celaá i les comunitats autònomes en la Conferència Sectorial d’Educació del passat 15 d’abril, estableix també que la repetició de curs ha de ser “molt excepcional” per a evitar que la pandèmia del coronavirus, que manté suspeses les classes presencials des del 16 de març, puga “perjudicar l’alumnat afectat pel canvi a l’ensenyament a distància”.

En eixe sentit, l’ordre firmada per Celaá, que entra en vigor este dissabte, permet a les comunitats autònomes competents “flexibilitzar” els criteris d’avaluació, promoció i titulació “sense tindre en compte limitacions que afecten el nombre d’àrees pendents”.

“Els estudiants promocionaran de curs i la repetició es considerarà una mesura de caràcter excepcional, que s’adoptarà en tot cas de manera col·legiada per l’equip docent en funció de l’evolució acadèmica de l’estudiant durant el període previ a la suspensió de l’activitat lectiva presencial”, assenyala l’ordre que estableix les directrius per al tercer trimestre del curs actual.

En el document, el Ministeri d’Educació admet que cinc comunitats autònomes (Andalusia, Castella i Lleó, Euskadi, Madrid i Múrcia) han mostrat “la seua disconformitat” amb l’acord. En el cas d’Euskadi, perquè considerava que envaïa les seues competències. En les quatre restants, totes governades pel Partit Popular i Ciutadans, es reclamava a Celaá que fixara un criteri comú en tota Espanya per a la promoció i titulació este curs.

Algunes d’estes comunitats demanaven que el Ministeri precisara el nombre mínim de suspensos amb els quals un estudiant podria passar de curs o aconseguir el seu títol. No obstant això, la ministra Celaá va assegurar la setmana passada en una entrevista a Europa Press que eixa decisió no li corresponia.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,732FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià