Els governs valencià, català i balear es saluden i s’entenen amb un “bon dia”

Ha sigut la seua reivindicació en twitter després que el Tribunal Suprem ordenara traduir tots els documents oficials al castellà i prohibira la comunicació en valencià amb Catalunya i les Illes Balears.

Fa tres dies el Tribunal Suprem confirmava la sentència que donava la raó a CSIF en el decret d’usos de les llengües oficials, rebutjant l’ús del valencià exclusivament a tràmits oficials.

La polèmica sorgia després que la Generalitat Valenciana establira que les comunicacions “amb altres comunitats autònomes pertanyents al mateix àmbit lingüístic que el valencià es redactaran només en aquesta llengua”.

El Tribunal Suprem dictava així que la Generalitat no té competències en aqueix àmbit i que contraposa la norma estatal dictada a l’empara de l’article 149.1 18 de la Constitució”. No ha tardat a arribar la resposta del Consell que assegura recorrerà la sentència.

De moment, els governs valencià, català i balear ja han mostrat el seu descontentament en twitter saludant-se entre ells amb un “bon dia”.


Nombrosos representants de Compromís i usuaris valencià parlants també han mostrat el seu suport a l’ús del valencià en les seues xarxes socials.