Els hospitals de la província de valència oferiran menús especials per als pacients durant les festes nadalenques

Els hospitals de la Comunitat Valenciana ofereixen durant aquestes festes nadalenques menús especials als pacients que romanguen ingressats amb la finalitat de fer més agradable la seua estada hospitalària. Els menús estan adaptats a les necessitats nutricionals i metgesses de cada pacient mantenint la dieta adequada per a la seua correcta recuperació.

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es duen a terme diverses actuacions amb la finalitat d’humanitzar cada dia més la sanitat. Per això, durant les festes nadalenques es pretén crear als hospitals un ambient més acollidor i agradable per als pacients, per la qual cosa molts centres acullen durant aquests dies activitats nadalenques dirigides a adults i nens per amenitzar la seua estada a l’hospital, com a cors nadalencs i concursos de dibuixos, entre altres.

A més, els dies de Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any i el dia de Reis se serviran els diferents menús especials elaborats principalment amb productes típics de les festes nadalenques com a dolços nadalencs i torrons, per als pacients la patologia dels quals ho permeta.

Menús nadalencs dels hospitals de la província de València

A l’hospital La Fe de València el sopar de la Nit de Nadal per a pacients adults consistirà en amanida italiana, crema de carabassa i rap en salsa, així com tiramisú i dolços nadalencs per a postres. El menú infantil per a aquesta nit constarà d’amanida italiana, crema de creïlla i formatge, pollastre al forn amb creïlla fornera i copa de xocolate i nata, així com dolços nadalencs. D’altra banda, el dia de Nadal se servirà amanida, sopa de Nadal amb verdures i escalopines a la caçadora. Les natilles de xocolate seran les postres dels més petits i les postres gelades el dels pacients adults.

L’Hospital Clínic oferirà per al sopar de la Nit de Nadal amanida ‘Waldorf’, crema de marisc, salmó a la crema de porros i flam d’ou per a postres, a més dels típics dolços nadalencs que estaran disponibles cada dia de festa. Per al dia de Nadal el menjar consistirà en amanida de palets de cranc, sopa coberta de Nadal, rellom de porc amb creïlles ‘al pobre’ i còctel de fruites.

A l’hospital Peset els pacients degustaran la nit de la Nit de Nadal un menú que consistirà en amanida nadalenca, crema de carabassa, suquet de peix, tiramisú i dolços nadalencs. Per al dia de Nadal se servirà amanida 4 estacions, sopa de bullit nadalenc amb pilota, laco a la bordelesa i per a postres tronc de Nadal.

Els hospitals Arnau de Vilanova i Doctor Moliner oferiran per a la Nit de Nadal amanida nadalenca, crema de carabassa, ‘suquet de peix’, tiramisú i dolços nadalencs. Per al dia de Nadal se servirà amanida 4 estacions, sopa de bullit nadalenc, bullit complet amb pilota i per a postres tronc de Nadal.

L’hospital General de València oferirà per a la Nit de Nadal una crema de marisc, be al forn amb creïlla rostida, pomes setinades i torrons variats. El menjar de Nadal consistirà en una amanida especial de Nadal, sopa de Nadal, cuit amb gall dindi nadalenc, taronja preparada i torrons variats.

L’hospital de Sagunt oferirà als pacients ingressats un menú de Nit de Nadal que consta de crema de blat de moro amb encenalls de pollastre i picatostes, Cogolls de Tudela amb formatge de burgs i llagostins, rap a la marinera, quallada i dules nadalencs. El dia de Nadal el menjar consistirà en sopa de Nadal amb pilota, amanida, pits de pollastre amb salsa de nata, ceba i xampinyons, i per a postres macedònia de fruites amb almívar.

A l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva el sopar de la Nit de Nadal consistirà en còctel de marisc, crema de boletus, suprema de bacallà amb ceba caramel·litzada, i per a postres profiterols amb xocolate i assortit de dolços nadalencs. D’altra banda, el dia de Nadal se servirà amanida de fruita seca, brou nadalenc amb pilota, bullit nadalenc i per a postres cremós de tiramisú i assortit de dolços nadalencs.

A l’hospital de Gandia els pacients soparan en la Nit de Nadal amanida tropical, crema de boletus, suprema de salmó amb ceba caramel·litzada, còctel de fruita i assortit de dolços nadalencs. Per al menjar de Nadal l’hospital oferirà amanida de fruita seca, brou nadalenc amb pilota, bullit nadalenc, cremós de tiramisú i assortit de dolços nadalencs.

L’Hospital de Requena oferirà per al sopar de la Nit de Nadal crema de xampinyons, caçò amb salsa i guarnició, i per a postres flam d’ou i dolços. Per al dia de Nadal el menjar consistirà en sopa de Nadal, escalopines bordelesa amb guarnició, i per a postres pinya natural i dolços.

CatalanSpanish