25.6 C
Valencia

Els hostalers pagaran fins al 128% en la taxa de taules i cadires a València

Els sectors de l'hostaleria i el comerç veuran incrementada la pressió fiscal que suporten amb pujades de l'IBI del 3% i el 13%, amb increments de fins al 105% en la taxa de l'aigua i clavegueram, i amb un 14% d'augment mitjà de l'IAE.

- Publicitat -AVL

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha mantingut hui una reunió amb els membres de junta directiva de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV) per a donar-los a conéixer la pujada d’impostos i taxes que el govern de Compromís i el PSPV pretén aprovar inicialment en el Ple de l’Ajuntament de València que se celebra demà dijous.

Esta trobada amb els hostalers s’emmarca dins de la campanya informativa que ha posat en marxa el Grup Popular per a informar els veïns i als col·lectius professionals i empresarials de la pujada generalitzada d’impostos i taxes. (https://twitter.com/popularesvlc/status/1176091983959515136 Enllaç del vídeo explicatiu de la campanya)

Catalá ha informat els representants de la FEHV que la modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora d’ocupació de via pública per a instal·lar taules i cadires, que Ribó i els socialistes aprovaran, “comporta pujades del 75% i el 128% per m² respecte a la taxa que pagaven estos establiments quan governava el PP”.

En concret, un establiment del centre pagava amb el PP 38,85€ per m² i ara pagarà 88,89 euros per m², mentre que un de la zona 2 pagava amb el PP 28,62€ per m² i ara pagarà 42,99€.

En declaracions als mitjans de comunicació, la regidora popular ha criticat que la pujada d’impostos afecte especialment l’activitat econòmica. En este sentit, ha informat que “des que governen Ribó i els socialistes València ha perdut atractiu per als inversors per l’augment de la pressió fiscal i per les enormes dificultats per a obtindre llicències d’activitats i obres”.

El Grup Popular al·legarà en contra del’ impuestazo’ de Ribó

“De l’hostaleria depenen molts llocs de treball a la ciutat”, ha assegurat, al mateix temps que ha lamentat que “amb esta pujada de taxes hi haurà empreses que poden tindre problemes per a mantindre les seues plantilles”, perquè una part de la seua activitat està vinculada amb les terrasses. A més, l’hostaleria té una vinculació directa amb el sector turístic que estiga estiu s’ha vist perjudicat pel tancament de platges i pels temporals.

“Ribó i els socialistes estan posant fre a la marxa de l’economia de la ciutat quan haurien d’estar incentivant-la des de l’Ajuntament a través de bonificacions i exempcions d’impostos a empreses que contracten de manera indefinida a treballadors i aquelles que utilitzen energies renovables”, ha afirmat Catalá.

“El Grup Popular presentarà al·legacions en contra de l’acanada fiscal de Ribó i el PSPV que perjudicarà a tots els valencians en general, sense distinció del nivell de renda. Nosaltres al·legarem perquè es rebaixe l’IBI un 10%, perquè es bonifiquen un 95% les plusvàlues en les herències, i perquè no es baixa la pressió fiscal als emprenedors que generen ocupació com són els hostalers” ha conclòs.

Finalment, Catalá ha proposat també que l’Ajuntament active un pla de pagaments d’impostos i taxes a mesura de cada ciutadà per a pal·liar l’alta pressió fiscal. Així els contribuents puguen triar els pagaments, arregle a la seua disponibilitat

 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià