Els hostalers pagaran fins al 128% en la taxa de taules i cadires a València

Els sectors de l'hostaleria i el comerç veuran incrementada la pressió fiscal que suporten amb pujades de l'IBI del 3% i el 13%, amb increments de fins al 105% en la taxa de l'aigua i clavegueram, i amb un 14% d'augment mitjà de l'IAE.

Publicitat

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha mantingut hui una reunió amb els membres de junta directiva de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV) per a donar-los a conéixer la pujada d’impostos i taxes que el govern de Compromís i el PSPV pretén aprovar inicialment en el Ple de l’Ajuntament de València que se celebra demà dijous.

Esta trobada amb els hostalers s’emmarca dins de la campanya informativa que ha posat en marxa el Grup Popular per a informar els veïns i als col·lectius professionals i empresarials de la pujada generalitzada d’impostos i taxes. (https://twitter.com/popularesvlc/status/1176091983959515136 Enllaç del vídeo explicatiu de la campanya)

PublicitatRovira  

Catalá ha informat els representants de la FEHV que la modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora d’ocupació de via pública per a instal·lar taules i cadires, que Ribó i els socialistes aprovaran, “comporta pujades del 75% i el 128% per m² respecte a la taxa que pagaven estos establiments quan governava el PP”.

En concret, un establiment del centre pagava amb el PP 38,85€ per m² i ara pagarà 88,89 euros per m², mentre que un de la zona 2 pagava amb el PP 28,62€ per m² i ara pagarà 42,99€.

En declaracions als mitjans de comunicació, la regidora popular ha criticat que la pujada d’impostos afecte especialment l’activitat econòmica. En este sentit, ha informat que “des que governen Ribó i els socialistes València ha perdut atractiu per als inversors per l’augment de la pressió fiscal i per les enormes dificultats per a obtindre llicències d’activitats i obres”.

El Grup Popular al·legarà en contra del’ impuestazo’ de Ribó

“De l’hostaleria depenen molts llocs de treball a la ciutat”, ha assegurat, al mateix temps que ha lamentat que “amb esta pujada de taxes hi haurà empreses que poden tindre problemes per a mantindre les seues plantilles”, perquè una part de la seua activitat està vinculada amb les terrasses. A més, l’hostaleria té una vinculació directa amb el sector turístic que estiga estiu s’ha vist perjudicat pel tancament de platges i pels temporals.

“Ribó i els socialistes estan posant fre a la marxa de l’economia de la ciutat quan haurien d’estar incentivant-la des de l’Ajuntament a través de bonificacions i exempcions d’impostos a empreses que contracten de manera indefinida a treballadors i aquelles que utilitzen energies renovables”, ha afirmat Catalá.

“El Grup Popular presentarà al·legacions en contra de l’acanada fiscal de Ribó i el PSPV que perjudicarà a tots els valencians en general, sense distinció del nivell de renda. Nosaltres al·legarem perquè es rebaixe l’IBI un 10%, perquè es bonifiquen un 95% les plusvàlues en les herències, i perquè no es baixa la pressió fiscal als emprenedors que generen ocupació com són els hostalers” ha conclòs.

Finalment, Catalá ha proposat també que l’Ajuntament active un pla de pagaments d’impostos i taxes a mesura de cada ciutadà per a pal·liar l’alta pressió fiscal. Així els contribuents puguen triar els pagaments, arregle a la seua disponibilitat

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela