Els joves talents de la Pilota seran protagonistes en els trofeus Diputació de Raspall i Escala i Corda

El president, Toni Gaspar, destaca el paper de la dona en l'impuls de la Pilota.

El pati de la Scala de la Diputació de València ha rebut aquest dimarts als 32 protagonistes de la V Copa de Raspall i la XII Copa d’Escala i Corda que, sota la denominació de Trofeu Diputació de València, es disputaran a partir del divendres 30 d’agost en diferents trinquets de la província. La partida que donarà inici a la competició de Raspall tindrà lloc en el municipi del Genovés, mentre que La Pobla de Vallbona acollirà la jornada inaugural d’Escala i Corda el dissabte 31.

Els joves talents del món de la Pilota seran protagonistes d’aquests trofeus, en reservar la Federació dos equips en cada modalitat per a aquests jugadors que vénen destacant al llarg de la temporada. D’aquesta forma, Badenes, Verger, Lorja i Néstor, en Raspall, i Tomás, Fageca, Nacho i Marc en Escala i Corda, tindran l’oportunitat de competir amb les grans figures del Raspall, com Moltó, Marrahí i Brisca, i els referents del moment en Escala i Corda, cas de Soro III, Pujol i Félix, campió de Lliga.

En l’apartat tècnic, la dosena Copa CaixaPopular-Trofeu Diputació d’Escala i Corda tindrà com a novetat les galeries prohibides, una manera de joc que impedeix als participants llançar la bola a la graderia i que propicia un major intercanvi de colps entre els contendents i major seguretat del públic assistent. Quant a la cinquena Copa de Raspall, els organitzadors busquen igualment més espectacularitat en el joc, i per a això introdueixen la falta al 7, penalitzant el servei que excedisca aquesta distància.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha celebrat la creixent afició per “un esport que ens defineix i representa i pel qual continuarem apostant des de les institucions”. Gaspar ha exercit d’amfitrió de l’acte i ha aprofitat per a presentar al nou diputat d’Esports, Andrés Campos, que ha avançat la seua intenció de seguir “la senda de col·laboració amb la Pilota, com ha fet aquesta institució en els moments més durs”. Campos ha considerat que aquest esport “té el futur garantit” com demostra l’èxit collit en l’Europeu de Portugal per les seleccions masculines i femenines. El president també ha posat en valor el paper de la dona en l’impuls de la Pilota.

Per part seua, el vicepresident de la Fundacióper la Pilota Valenciana, Josep Maria Catalunya, ha agraït a les institucions el seu suport incondicional a aquest esport autòcton, que “ha ajudat al món de la pilota a superar una etapa d’orfandat de la qual ara comencem a eixir”. Catalunya ha destacat també el paper dels ajuntaments i la seua implicació amb la Pilota. Alguns alcaldes, com els d’Oliva, Vilanova de Castelló, Xeraco i Massamagrell, han acudit a la Diputació per a seguir en directe la presentació.

El Trofeu Diputació de Raspall arrancarà el divendres 30 d’agost al Genovés, i un dia més tard el trinquet de la Pobla de Vallbona acollirà la jornada inaugural del Trofeu Diputaciód’Escala i Corda. Totes dues competicions es prolongaran fins al mes de novembre, amb dos grups en cada modalitat en els quals s’enfrontaran totes les parelles entre si, abans de creuar-se en semifinals les dues primeres de cada grup. Les finals de totes dues Copes seran el preludi de l’inici d’una Lliga en la qual es busca que continuen tenint protagonisme els joves talents.

Campions d’Europa

D’altra banda, el president de la Diputació, Toni Gaspar, i el responsable d’Esports, Andrés Campos, han rebut en el Saló de Plens de la corporació a jugadores i jugadors de les categories sub 15, sub 17 i sub 19 de la Selecció Valenciana de Pilota, que s’ha proclamat Campiona d’Europa en la localitat portuguesa de Moita.

Els equips valencians han sigut els únics que han aconseguit medalles en totes les categories en aquest quart europeu de Pilota a mà, amb 4 ors i 7 plates. Al costat de la Selecció Valenciana han participat en el torneig, entre el 22 i el 26 de juliol, els combinats de Bèlgica, Països Baixos, Itàlia, País Basc i els amfitrions de Portugal. La Valenciana ha sigut la selecció amb més ors, imposant-se en les modalitats de ‘Llargues’ i ‘One wall’ sub 19 i en ‘One wall’ sub15, tant en masculí com en femení.

ValenciàEspañol