22.2 C
Valencia

Els millors restaurants del món on menjar “autèntica paella” són d’Alacant

La DO Carxofa d'Almoradí, juntament amb la de Benicarló, rep el premi Especial al millor ingredient.

- Publicitat -AVL

El Palau de l’Exposició de València va acollir la presentació de la V Guia “On Menjar autèntica Paella”, un acte que serveix també per al lliurament dels Premis Wikipaella 2020.

En total enguany s’han distingit a 350 restaurants de tot el món pel seu compromís amb la paella clàssica, a més de guardons especials a tres entitats que han destacat pel seu compromís amb l’esperit de Wikipaella, que no és un altre que conservar la recepta autòctona.

En esta edició la província de València rebrà un total de 184 distincions, 32 de les quals seran Culleres de Fusta, és a dir, restaurants que a més de cuinar el plat clàssic el fan a llenya. Alacant recollirà un total de 87 distintius, 17 dels quals seran Culleres de Fusta, i Castelló enguany obtindrà 42 distintius, set dels quals són Culleres de Fusta.

Fora de l’àmbit valencià la Guia “On Menjar autèntica Paella” ha reconegut a tretze restaurants situats a Madrid, dos a Andalusia i un a Catalunya. I crida l’atenció els cinc restaurants d’autèntica paella valenciana situats al Regne Unit.

Distinció per a tres figures emblemàtiques

A esta ocasió, a més, s’han entregat tres guardons especials a entitats o persones que han destacat pel seu compromís amb la paella clàssica i les aportacions de la qual milloren la percepció del plat a tot el món i incrementen el sabor i valors nutricionals.

Per a esta edició 2020, els premiats especials són la DO Carxofa d’Almoradí i de Benicarló, en la categoria d’Ingredient; Premi al Xef de l’Any a Toni i Vicent Montoliu, que representen l’essència d’este plat, cuinat a llenya i en la seua barraca de Meliana; i l’últim d’estos premis està dirigit a l’Institut Tecnològic AINIA, pel seu constant treball tant d’investigació com de difusió amb relació als productes que constitueixen els ingredients de la paella tradicional.

Per al lliurament d’estos premis, la gala ha comptat amb la presència d’Emiliano García, propietari i exgerent de Celler Muntanya i actualment regidor delegat de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València; Antonio Bernabé, director de Turisme València; i Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme.

Guia “On menjar autèntica Paella”

La Guia “On menjar autèntica Paella” és una iniciativa que parteix de Wikipaella, una plataforma creada pels publicitaris Jose Maza i Guillermo Navarro i el periodista Paco Alonso. Es tracta d’una guia, una pàgina web i una aplicació per al mòbil que recull cadascun dels llocs del món on es pot trobar una paella ortodoxa i ben cuinada. Així com els ingredients que porten les paelles clàssiques i altra informació necessària per a entendre la tradició al voltant de les paelles.

Sobre Wikipaella

Wikipaella és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu definir, defensar i promocionar les autèntiques paelles a tot el món. Des de fa 8 anys celebra la gala anual on lliuren distintius als restaurants que segueixen la tradició en l’elaboració de les paelles, i des de fa 5 anys presenta la Guia “On Menjar una autèntica Paella” documente que recull més de 300 restaurants a tot el món cuinen l’autèntic plat.

Wikipaella disposa d’una pàgina web i una app per al telèfon mòbil que permet geolocalitzar tots els restaurants integrats en la guia. Inclou fitxes dels restaurants i la possibilitat de fer reserves de manera senzilla a través de la mateixa app.

Cada any s’entreguen als restaurants triats distintius que acrediten la qualitat del seu producte. A més, el guardó Cullera de Fusta s’entrega a aquells restaurants que cuinen les paelles a llenya. La presentació de la Guia i la Gal·la Wikipaella es completa amb el lliurament de tres premis a entitats o persones reconegudes pel seu compromís i el suport a la paella tradicional.

L’objectiu d’esta associació és valorar la paella com a patrimoni col·lectiu, des del rigor, la independència, la participació i amb un caràcter aglutinador i horitzontal. Wikipaella compta amb la col·laboració Amstel, Arròs DACSA, Visit València i Agència Valenciana de Turisme.

Llistat de Restaurants Culleres de Fusta a Alacant

Alfonso, Alfonso Mira, Cachito, Casa Carlos, Elías, Hermanos Belando, L’Era, La Teja Azul, Las Bairetas, Matola, Mezquida, Mi Casa, Nugolat, Paco Gandía, Tribaldo i Ya Restaurante.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Alcoi inclou un nou sistema de valoració i gestió de multes

L'acord amb SUMA possibilitarà que les persones de fora d'Alcoi siguen localitzades per a comunicar-los les sancions, facilitant que paguen les multes.

L’alcalde de Vila-real apel·la a “conviure amb el virus sense que la por ens paralitze”

José Benlloch ha fet una crida a la ciutadania per a "reprendre la nova normalitat" i ha anunciat, que a partir d'Octubre tornaran a estar oberts "els 76.000 metres quadrats d'instal·lacions esportives de la ciutat, amb tots els protocols de seguretat certificats"

Un incendi forestal crema una zona de pineda de Planes

Un incendi declarat anit en una zona de pineda de la localitat de Planes ha afectat 3.000 metres quadrats.

Onda neteja els barrancs del Salvador i Partida Beniparrell

La campanya #OndaNeta segueix avant amb el condicionament de les zones perifèriques per a evitar emboços per les pluges.

Els pediatres de Castelló estan al límit en haver d’exercir les funcions de rastrejadors de positius als col·legis

CSIF adverteix que s'està saturant als pediatres amb la tasca del rastreig de positius en xiquets.
- Advertisement -

: Valencià