15.8 C
Valencia

Els millors restaurants del món on menjar “autèntica paella” són d’Alacant

La DO Carxofa d'Almoradí, juntament amb la de Benicarló, rep el premi Especial al millor ingredient.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Palau de l’Exposició de València va acollir la presentació de la V Guia “On Menjar autèntica Paella”, un acte que serveix també per al lliurament dels Premis Wikipaella 2020.

En total enguany s’han distingit a 350 restaurants de tot el món pel seu compromís amb la paella clàssica, a més de guardons especials a tres entitats que han destacat pel seu compromís amb l’esperit de Wikipaella, que no és un altre que conservar la recepta autòctona.

En esta edició la província de València rebrà un total de 184 distincions, 32 de les quals seran Culleres de Fusta, és a dir, restaurants que a més de cuinar el plat clàssic el fan a llenya. Alacant recollirà un total de 87 distintius, 17 dels quals seran Culleres de Fusta, i Castelló enguany obtindrà 42 distintius, set dels quals són Culleres de Fusta.

Fora de l’àmbit valencià la Guia “On Menjar autèntica Paella” ha reconegut a tretze restaurants situats a Madrid, dos a Andalusia i un a Catalunya. I crida l’atenció els cinc restaurants d’autèntica paella valenciana situats al Regne Unit.

- Publicitat -

Distinció per a tres figures emblemàtiques

A esta ocasió, a més, s’han entregat tres guardons especials a entitats o persones que han destacat pel seu compromís amb la paella clàssica i les aportacions de la qual milloren la percepció del plat a tot el món i incrementen el sabor i valors nutricionals.

- Publicitat -

Per a esta edició 2020, els premiats especials són la DO Carxofa d’Almoradí i de Benicarló, en la categoria d’Ingredient; Premi al Xef de l’Any a Toni i Vicent Montoliu, que representen l’essència d’este plat, cuinat a llenya i en la seua barraca de Meliana; i l’últim d’estos premis està dirigit a l’Institut Tecnològic AINIA, pel seu constant treball tant d’investigació com de difusió amb relació als productes que constitueixen els ingredients de la paella tradicional.

Per al lliurament d’estos premis, la gala ha comptat amb la presència d’Emiliano García, propietari i exgerent de Celler Muntanya i actualment regidor delegat de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València; Antonio Bernabé, director de Turisme València; i Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme.

Guia “On menjar autèntica Paella”

La Guia “On menjar autèntica Paella” és una iniciativa que parteix de Wikipaella, una plataforma creada pels publicitaris Jose Maza i Guillermo Navarro i el periodista Paco Alonso. Es tracta d’una guia, una pàgina web i una aplicació per al mòbil que recull cadascun dels llocs del món on es pot trobar una paella ortodoxa i ben cuinada. Així com els ingredients que porten les paelles clàssiques i altra informació necessària per a entendre la tradició al voltant de les paelles.

Sobre Wikipaella

Wikipaella és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu definir, defensar i promocionar les autèntiques paelles a tot el món. Des de fa 8 anys celebra la gala anual on lliuren distintius als restaurants que segueixen la tradició en l’elaboració de les paelles, i des de fa 5 anys presenta la Guia “On Menjar una autèntica Paella” documente que recull més de 300 restaurants a tot el món cuinen l’autèntic plat.

Wikipaella disposa d’una pàgina web i una app per al telèfon mòbil que permet geolocalitzar tots els restaurants integrats en la guia. Inclou fitxes dels restaurants i la possibilitat de fer reserves de manera senzilla a través de la mateixa app.

Cada any s’entreguen als restaurants triats distintius que acrediten la qualitat del seu producte. A més, el guardó Cullera de Fusta s’entrega a aquells restaurants que cuinen les paelles a llenya. La presentació de la Guia i la Gal·la Wikipaella es completa amb el lliurament de tres premis a entitats o persones reconegudes pel seu compromís i el suport a la paella tradicional.

L’objectiu d’esta associació és valorar la paella com a patrimoni col·lectiu, des del rigor, la independència, la participació i amb un caràcter aglutinador i horitzontal. Wikipaella compta amb la col·laboració Amstel, Arròs DACSA, Visit València i Agència Valenciana de Turisme.

Llistat de Restaurants Culleres de Fusta a Alacant

Alfonso, Alfonso Mira, Cachito, Casa Carlos, Elías, Hermanos Belando, L’Era, La Teja Azul, Las Bairetas, Matola, Mezquida, Mi Casa, Nugolat, Paco Gandía, Tribaldo i Ya Restaurante.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,309FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les Corts Valencianes declaren Manises ‘Ciutat Valenciana de la Ceràmica’

El parlament valencià reconeix la dedicació ininterrompuda a la ceràmica del nostre municipi durant centúries i el factor únic que la caracteritza.

Gandia adjudica les obres de l’Ies Ausiàs March per 7’2 milions d’euros

Els treballs de rehabilitació integral de l’edifici original i l’ampliació del centre duraran 24 mesos.

El Casal Jove de Sagunt acull la quarta jornada de Lluna Plena

Les activitats que tindran lloc el dissabte, 28 de novembre, han sigut proposades i organitzades per l'equip de Corresponsals IES.

La Comunitat Valenciana proposa reunions de fins a 10 familiars a les celebracions nadalenques

La consellera de Sanitat Universal i Sanitat Pública, Ana Barceló, ha anunciat en una roda de premsa aquesta vesprada que la Comunitat Valenciana ha...

Castelló comptarà amb cinc nous pisos per al parc públic d’habitatge

La regidora d'Habitatge subratlla que la ciutat incrementa enguany en dotze els habitatges socials.
- Advertisement -

: Valencià