Els mitjans de comunicació no rebran enguany ajudes pel foment del valencià

Fonts de la Generalitat Valenciana assenyalen que estes quantitats es trobarien entre les retallades que escometrà el Govern autonòmic.

La Direcció General de Política Lingüística dependent de la Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana no ha publicat la convocatòria per a enguany de les ajudes del foment del valencià destinades als mitjans de comunicació, és a dir que enguany no es repartiran.

Els 2,85 milions destinats a este efecte en els Pressupostos actuals, per tant, no s’executaran. Des del departament expliquen que les bases per a atorgar les subvencions han sigut modificades. La idea és que, a partir d’ara, els diners es repartisca de manera retroactiva per a comprovar que es compleix amb les exigències determinades.
Així, la previsió és que en l’any vinent es donen les quantitats de 2019.

La Conselleria desvincula esta decisió de les retallades que escometrà el Govern autonòmic, encara que fins que no comparega el conseller d’Hisenda, Vicent Soler en les Corts Valencianes el pròxim 15 d’octubre, no es podrà saber la vertadera raó per la qual s’ha pres esta decisió.

Fonts de la Generalitat Valenciana, no obstant això, sí que assenyalen que estes quantitats es trobarien entre les retallades, que quantifiquen en al voltant d’un milió d’euros en la Conselleria d’Educació.

Els 2,85 milions corresponent a 2018 es van repartir de la següent forma: 400.000 euros entre 26 televisions, 900.000 euros entre 73 mitjans digitals, altres 900.000 euros entre 40 mitjans impresos i 650.000 euros entre 18 ràdios.

CatalanSpanish