Els municipis valencians que tindran wifi gratuït

Durant el dia d'ahir la Comissió Europea va fer públic un comunicat amb un total de 510 municipis espanyols que rebran ajudes econòmiques per a finançar la instal·lació de connexions wifi de forma gratuïta.

PublicitatAVL

Durant el dia d’ahir la Comissió Europea va fer públic un comunicat amb un total de 510 municipis espanyols que rebran ajudes econòmiques per a finançar la instal·lació de connexions wifi de forma gratuïta.

Espanya és el país que ha aconseguit més fons finançats per la Unió Europea per a instal·lar wifi d’accés gratuït en llocs públics. De fet, es beneficiaran un total de 3.400 municipis comunitaris, segons va informar aquest dimecres la Comissió Europea.

PublicitatRovira  

A la Comunitat Valenciana diversos municipis de les províncies d’Alacant, València i Castelló comptaran amb wifi gratuït. Els ajuntaments beneficiats són: Albalat dels Sorells, Alberic, Alboraig, l’Alcora, Alcoi, Alginet, Altea, Andilla, Aras de los Olmos, Beniarbeig, Benicàssim, Benifaió, Beniflà, Bunyol, Canet d’en Berenguer, Carcaixent, Carlet, Castelló de la Plana, Xilxes, Gata de Gorgos, Gàtova, Gestalgar, Manises, Peníscola, Quartell, Rafelbunyol, Real de Gandia, San Antonio de Benagéber, Sant Vicent del Raspeig, Utiel, València, Villar del Arzobispo i Xirivella.

La Unió Europea va anunciar que es van triar els municipis per ordre d’inscripció, no obstant això, encara queden altres dues convocatòries per a sol·licitar les ajudes al finançament de la instal·lació de wifi gratuït.

D’altra banda, els ajuntaments que es beneficien dels fons de la Unió Europea hagin de complir alguns requisits: definir el seu projecte, garantir que la connexió estigui disponible en un termini màxim de 18 mesos, seleccionar la companyia i l’operador que s’encarregui de la instal·lació a Internet, que es pugui oferir una connexió de qualitat d’almenys 30 Mbps i que es comprometin a afrontar els costos de manteniment del contracte de connexió amb l’operador d’Internet durant un període mínim de 3 anys.

Finalment, la UE ha aclarit que la concessió de les ajudes no significa que es pugui tenir wifi gratuït en tot el terme municipal o àrea urbana, sinó que pot tractar-se de programes específics per a zones determinades o formar part de projectes municipals concrets.