Els negociadors de la nova Nau celebren una segona reunió amb “més contingut” per a avançar en el seu programa

Així mateix, han avançat que al llarg de la setmana es duran a terme noves reunions per a consensuar el programa del futur executiu de la capital valenciana

La comissió negociadora del nou Govern de la Nau, l’executiu de coalició i progressista que durant la pròxima legislatura conformaran en la ciutat de València Compromís i PSPV, celebrarà aquest dilluns a la vesprada la seua segona reunió, després de la duta a terme divendres passat, per a avançar en el contingut del seu “programa comú”.

La trobada tindrà lloc a les 16.00 hores en el Teatre Rialto, segons han informat a Europa Press fonts de la negociació, que han indicat que aquesta segona cita tindrà “més contingut” que la primera del divendres, que va ser “una primera presa de contacte” entre els representants de Compromís i PSPV.

Així mateix, han avançat que al llarg de la setmana es duran a terme noves reunions per a consensuar el programa del futur executiu de la capital valenciana.

Conforme se’n vaja tancant aquest assumpte, en els pròxims contactes entre els equips negociadors de cadascuna d’aquestes dos formacions, se n’aniran abordant qüestions com el “com”, per a determinar l’estructura del govern local, i posteriorment, com el “qui”, per a determinar les persones que estaran al capdavant de cada delegació.

Ni Compromís ni PSPV s’han fixat data per a la finalització d’aquesta negociació, de manera que no han d’estar tancades abans del pròxim dissabte, dia en el qual es constituirà la nova corporació local de l’Ajuntament de València després de les eleccions municipals del 26 de maig, com van indicar divendres passat el candidat de Compromís a la reelecció i alcalde en funcions, Joan Ribó, i el cap de llista socialista i regidora electa, Sandra Gómez.

Tots dos van apuntar que no hi ha terminis marcats i que era previsible que no es poguera tancar tot açò abans del dissabte, al mateix temps que van ressaltar que no hi hauria problema per a la designació de Ribó com a primer edil perquè comptava amb el suport de Compromís –amb deu edils després del 26M– i del PSPV –amb set regidors després d’aquests comicis–.

“AMB ELS VOTS DEL PARTIT SOCIALISTA”

Referent a açò, Sandra Gómez va manifestar la decisió del PSPV de “reafirmar el compromís amb Joan Ribó per al pròxim 15 de juny” i va assegurar que eixe suport el portarà a ser “l’alcalde de València amb els vots del Partit Socialista”.

Les negociacions per a la conformació del nou executiu de la capital valenciana s’estan realitzant en el Teatre Rialto de la ciutat. Aquest és el lloc en el qual es va celebrar, divendres passat, la primera reunió de la comissió que integren Compromís i PSPV, i en el qual també es van entrevistar Ribó i Gómez per primera vegada després del 26M i com a pas previ a eixa cita.

Publicitat