1:35 am - Monday, 6 April 2020
- Publicitat -Reciplasa

Els nous objectius per al pròxim semestre del Consell

- Publicidad -
- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El Consell que presideix Ximo Puig ja ha establit els seus nous objectius per al pròxim semestre, després de les reunions mantingudes en el marc del Seminari de Govern – Estiu 2017 celebrat a Ademús, en el qual han participat tots els membres del Govern valencià.

El president de la Generalitat ha assegurat que els pròxims mesos van a ser “determinants” per a la política valenciana i per al que ha denominat “la plasmació del problema valencià”. “Volem que aquest siga el semestre en el qual el Govern d’Espanya complisca la seua paraula i s’aprove el nou model de finançament autonòmic”, ha declarat Puig, qui ha destacat l’ampli consens social i polític aconseguit en aquest sentit.

A més, també ha afegit que els pròxims mesos seran “decisius” a causa de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, i ha assegurat que el seu Govern lluitarà “per a acabar d’una vegada per sempre amb la infra-inversió consolidada durant les anteriors legislatures”.

D’altra banda, tal com ha explicat Puig, el fet que el seminari s’haja traslladat fins a Ademús representa una declaració d’intencions per part del Consell, que ha marcat com una de les seues principals prioritats la lluita contra la despoblació. “Som conscients que hi ha un desequilibri territorial i aquest Govern està decidit a superar aquestes desigualtats, perquè totes les comarques es mereixen un futur”, ha declarat.

En aquest sentit, Puig ha reiterat el seu suport pel que fa a la reclamació de la connexió de la carretera nacional N-330 Torrebaja – Teruel, ja que representa una infraestructura “fonamental” per a garantir la connexió de la comarca del Racó d’Ademús.

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià ha agraït al seu equip tot el treball realitzat durant els últims dos anys, un període en el qual, tal com ha defensat, tots els indicadors econòmics i socials han millorat a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, també ha remarcat l’esforç de tot l’equip, i ha declarat que està “satisfeta” amb les conclusions del seminari i amb un treball “avalat per les xifres”.

De fet, el Consell ha complit amb el 78,61% dels compromisos marcats en els seminaris de Morella, Torrevella i Sagunt. Fins al moment, s’han realitzat 147 dels 187 dels compromisos anunciats, mentre que els 40 projectes restants es troben en execució.

Cinc reptes per a cada Conselleria

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sigut l’encarregada de detallar els principals objectius marcats per cada Conselleria per al pròxim semestre. Tal com ha explicat, cada departament s’ha proposat desenvolupar cinc mesures i ha destacat algunes d’elles.

En l’àrea de Presidència, ha destacat la posada en marxa de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, un dels assumptes clau d’aquest seminari, en el qual s’han emmarcat diverses reunions amb els alcaldes del Racó d’Ademús amb la finalitat d’intercanviar propostes.

Els objectius també inclouen un pla per a la desestacionalització del turisme i l’execució de segona fase del Fons de Cooperació Local, que permetrà als ajuntaments de la Comunitat Valenciana millorar el seu finançament municipal i accedir a projectes dels fons Feder de la Unió Europea, assumint la Generalitat la part del finançament corresponent als consistoris.

El departament de Vicepresidència i d’Igualtat i Polítiques Inclusives té com a objectiu a curt termini l’elaboració d’un decret d’Acció Continuada, centrat en aquelles associacions encarregades de gestionar els centres de serveis socials, per a dotar-los d’una major estabilitat i seguretat jurídica. A més, també es destaca l’inici de la tramitació d’una nova llei de serveis socials inclusius que situe a la Comunitat Valenciana a l’avantguarda i que Oltra ha descrit com “la gran llei” d’aquesta legislatura en matèria de drets socials.

Quant a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, el departament dirigit per Vicent Soler es marca com a principals metes l’aprovació del decret llei per a la constitució del primer Fons de capital de risc, en el marc dels fons FEDER, destinat a persones amb vulnerabilitat social. En aquest sentit, Oltra ha valorat el paper que en aquests dos anys ha complit l’Institut Valencià de Finances (IVF) i ha destacat que aquesta mesura impulsa la “vessant social” d’aquesta institució, que ha passat de ser “un element de saqueig de les arques públiques a un instrument de lluita contra l’exclusió social”.

Així mateix, la Conselleria de Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques va a apostar en els pròxims mesos per un pla de mobilitat interadministrativa per a les empleades públiques víctimes de violència de gènere, així com la fixació d’una oferta pública d’ocupació que es traduirà en la convocatòria de 5.286 places en els pròxims tres anys.

Per la seua banda, el departament d’Educació, Investigació, Cultura i Esport té previst l’impuls del projecte de residència d’artistes i un decret per a regular el Reglament Orgànic i Funcional dels Centres Educatius, que done resposta als reptes i necessitats del sistema educatiu actual.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública s’ha marcat com a meta la compra centralitzada d’endopròtesis i l’engegada del programa MHUAC, un pla que posa l’accent en la humanització en les unitats assistencials de malalts crítics, per a millorar l’atenció prestada als pacients i als seus familiars.

Quant a l’àrea d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, la vicepresidenta ha destacat l’aposta ferma per l’impuls del vehicle elèctric i el desenvolupament d’una infraestructura per a la seua recarrega en tota la Comunitat Valenciana. A més, també ha subratllat el pla biennal d’ajuda i foment del cooperativisme.

A més, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural treballarà en el pròxim semestre per a desenvolupar un nou model productiu basat en la investigació, la innovació i la formació, així com un avantprojecte de llei sobre protecció, benestar i tinença d’animals.

En l’àmbit de les infraestructures, el departament que dirigeix María José Salvador ha fixat entre els seus objectius fonamentals començar amb l’elaboració del pla plurianual de Rehabilitació i Ampliació del Parc Públic d’Habitatge de la Generalitat i la presentació de les zones del Nou Mapa Concessional del Transport de Viatgers per carretera. En aquest sentit, Oltra ha recordat que, quan van arribar al Govern, un 80% de les concessions de transport interurbà estaven “caducades”.

Finalment, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació treballarà en l’avantprojecte de llei de la Inspecció General de Serveis i Sistema d’Alertes de la Generalitat i en la creació de l’Oficina de Conflictes d’Interessos.

Rovira

També te pot interessar

Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

Últimes notícies

Ximo Puig es dirigeix ​​a les 329 regions europees per reclamar un Pla Marshall

Destaca que la Generalitat és la primera que remetrà este dilluns al Govern central el seu pla d'equipament i infraestructures per posar en marxa les denominades "arques de Noé".

Sanitat confirma 283 nous casos de coronavirus i un total de 812 altes a la Comunitat Valenciana

Dels 283 nous casos positius, 65 es troben a la província de Castelló, 68 a la d'Alacant, 146 a la de València i hi ha 4 no assignats encara.

Antifrau confirma que l’EMT no disposava de controls que hagueren detectat el robatori de 4 milions d’euros

Antifrau assegura que si hagueren existit protocols "estos procediments interns concrets hagueren donat la veu d'alarma en algun dels diferents nivells organitzatius existents, abans d'efectuar uns pagaments per muntant de 4 milions d'euros"

Creixen les altes però també augmenten els casos positius a Castelló

La província de Castelló registra una triple corba creixent en el coronavirus, ja que augmenten les altes però també creixen els casos positius i...

La residència de Morella suma 10 morts des de l’inici de la pandèmia

Els geriàtrics s'han convertit en els nuclis amb més taxa de mortandat de la pandèmia.