Els nous senadors territorials es posen com a repte donar veu als valencians i reivindicar el finançament

Tots ells han promès o jurat acatar la constitució, encara que en el cas de Carles Mulet (Compromís) ho ha fet per imperatiu legal. A més d'ell, repetiran en el Senat Joan Lerma (PSPV) i Alberto Fabra (PP), i entraran Josefina Bueno (PSPV) i Emilio Argüeso (Ciutadans)

Els nous senadors per designació territorial de la Comunitat Valenciana es plantegen com a repte per a la legislatura donar veu al poble valencià en la Cambra alta i portar fins a ella la reivindicació de la reforma del sistema de finançament i les inversions justes per a la regió.

Així ho han indicat en declaracions als mitjans després de rebre en Les Corts, una vegada finalitzat el ple de la seua designació, l’acreditació com a senadors. Tots ells han promès o jurat acatar la constitució, encara que en el cas de Carles Mulet (Compromís) ho ha fet per imperatiu legal. A més d’ell, repetiran en el Senat Joan Lerma (PSPV) i Alberto Fabra (PP), i entraran Josefina Bueno (PSPV) i Emilio Argüeso (Ciutadans).

Joan Lerma ha indicat que és “sempre un honor” ser nomenat senador territorial i això comporta l’obligació de representar “adequadament” els interessos valencians en el Senat. A més de marcar-se com a objectiu que aquesta cambra tinga una “competència territorial més ferma”, ha defès la necessitat de sensibilitzar i reivindicar des d’ella sobre la necessitat de canviar el model de finançament.

“Eixa serà la nostra missió, a més d’intentar que servisca de reflexió des del punt de vista territorial i de cohesió perquè tots els ciutadans tinguen els mateixos drets”, ha agregat.

Josefina Bueno ha subscrit eixes paraules i ha assenyalat que és la seua responsabilitat ser “altaveu” dels interessos valencians i treballar per la cohesió territorial, així com demostrar a la ciutadania “que està ben representada”.

Per la seua banda, Alberto Fabra s’ha mostrat feliç per repetir en aquesta responsabilitat, “sabent que són uns moments molt complicats en el que és l’arquitectura territorial d’Espanya”, i ha advocat per “fer valdre el pes poblacional i d’aportació que fa la Comunitat Valenciana de forma permanent a la totalitat de l’Estat”.

“Queden moltes coses pendents i que els valencians hem de posar damunt de la taula: el finançament, les inversions i el tracte adequat que precisa aquesta comunitat. I és una tasca de tots els senadors territorials, és la missió que hui ens ha encomanat aquesta cambra, hem d’arribar al Senat perquè s’escolte la veu dels valencians i puguem reclamar allò que justament ens mereixem”, ha asseverat.

Així mateix, Carles Mulet ha assegurat estar content per poder continuar després de quatre anys “que han sigut molt intensos” en els quals Compromís “ha sigut l’únic que ha tingut una agenda valenciana” i ha esmenat pressupostos tant socialistes com del PP.

“Esperem que siga una legislatura en què puguem donar-li més sentit al Senat”, ha dit, i s’aborde el canvi del model de finançament, entre altres reivindicacions valencianes. “Ha de ser una cambra útil, esperem que queden quatre anys per davant de treball intens i que per fi els valencians tinguem veu, estiguem en les preocupacions del govern”, ha conclòs.

ValenciàEspañol