5.1 C
Valencia

Els opositors denuncien la celebració d’exàmens durant la Magdalena “per a evitar les falles”

Des del CSIF consideren que es produeix un agravi comparatiu entre les festes josefines i les fundacionals de Castelló.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha rebut nombroses queixes referents a la coincidència de la data fixada per a la celebració de tres exàmens d’oposició de la Generalitat Valenciana “respectant les festes josefines i col·locant els exàmens en plena Magdalena”, la festa gran de Castelló.

El sindicat assegura recollir estes crítiques “perquè hi ha un creixent malestar entre els candidats de la província, ja que no és la primera vegada que ocorre”, sense anar més lluny, en 2018 l’examen per a grup A2 de l’Administració General va ser el primer dissabte de Magdalena. “Alguns aspirants- contínua CSIF– vénen de patir esta discriminació en diferents processos selectius des de 2011”.

Reclamen a GVA “que tinguen la mateixa sensibilitat amb les nostres festes patronals perquè el contrari és alimentar suspicàcies”, en relació amb els tres processos de 2019 convocats per als dies 23, 24 i 30 de març. D’estos exàmens, el que es fixa amb més dies d’antelació, és el de subalterns APF del torn de Diversitat Funcional Intel·lectual, mentre que l’examen per a Ajudant de Residència s’ha programat fa a penes dues setmanes. I ara, en última instància, el dia 15 de març s’anuncia també la data de l’examen per a la borsa d’ús d’Agents Tributaris (C1-21) que “ha acabat per esgotar la paciència de molts aspirants de Castelló” posat que se celebrarà el dia 24 de març, primer cap de setmana de la Magdalena.

“Estos agravis- insisteixen- provoquen també problemes logístics, ja que hi ha grups d’opositors que solen acudir en autobusos concertats des d’algun centre de però en cap de setmana i festiu a Castelló, han trobat la negativa de diverses empreses”.
CSIF reclama a l’Administració Autonòmica que “no ferisca sensibilitats”, que permeta als opositors de Castelló viure les seues festes patronals i als candidats disposar en igualtat de condicions dels serveis de transport necessaris per a acudir als exàmens, ja que a més han de desplaçar-se fins a València. Això és així perquè el lloc habitual de celebració a la província, l’UJI, lògicament roman tancada per les festes i a més, si els contingents de participants d’altres províncies no són molt elevats, es determina seu única en la capital valenciana.
El sindicat recorda, finalment, que el mes passat la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va haver de reconéixer un error greu i repetir un procés selectiu perquè s’havien comés greus irregularitats des de Funció Pública, en assignar 5 places de tècnic EIS a cinc candidats que no eren els millor posicionats en la bossa, entre altres motius, perquè novament va haver-hi discriminació, ja que “des de GVA se’n va cridar a presentar-se a València, sense previ avís, i amb dues hores d’antelació el mateix divendres”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,568FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià