Els pacients pediàtrics de la Fe estrenen 4 dispositius de realitat augmentada per a personalitzar la seua habitació

L'aplicació, emmarcada dins del projecte d'Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut i desenvolupat juntament amb l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania de la Fe, està dirigida xiquetes i xiquets que travessen una hospitalització de llarga durada, ha assenyalat l'organització humanitària en un comunicat

Publicitat

Els pacients pediàtrics de l’Hospital La Fe de València han estrenat quatre mòbils de realitat augmentada amb els quals podran gaudir d’EntamAR, una plataforma que els permetrà jugar i moure’s en dos escenaris, la creació de jocs i la personalització de l’habitació i les àrees on estan hospitalitzats amb elements de 2D i 3D.

L’aplicació, emmarcada dins del projecte d’Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut i desenvolupat juntament amb l’Àrea d’Atenció a la Ciutadania de la Fe, està dirigida xiquetes i xiquets que travessen una hospitalització de llarga durada, ha assenyalat l’organització humanitària en un comunicat.

PublicitatRovira  

EntamAR pretén fomentar la creativitat i l’apropiació de l’espai propi, així com oferir una activitat lúdica i educativa. Així, La Fe és, juntament amb l’Hospital Universitari Central d’Astúries, els únics centres sanitaris espanyols a comptar amb aquesta plataforma, encara que la intenció d’Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut és implantar-la a la resta del territori al llarg d’enguany.

La iniciativa compta amb l’assessorament de la Fundació de Tecnologies Socials (TECSOS) i el suport de la Fundació Vodafone Espanya. Les aplicacions EntamAR estan desenvolupades per a funcionar en la plataforma de realitat augmentada Onirix.

Quant al projecte Infància Hospitalitzada de Creu Roja en La Fe, més de 750 persones, entre menors i familiars, han participat durant 2018 en aquesta iniciativa. A través d’ell, es van realitzar 150 activitats lúdic educatives i de temps lliure i 155 sessions de suport educatiu a menors hospitalitzats. Aquest tipus d’activitats tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels xiquets, xiquetes i adolescents ingressats.

El projecte d’Atenció a la Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut està present en més de 60 hospitals de tota Espanya i en 2018 van participar en les seues activitats més de 33.000 xiquets, xiquetes i adolescents gràcies a la tasca de més de 1.800 voluntaris i voluntàries.

PublicitatJuega Limpio Orihuela