El nou Centre de Turisme i Innovació Mediterrani Rural, Els Ports, obrirà en 2018

El nou Centre de Turisme i Innovació Mediterrani Rural Els Ports obrirà les seues portes en 2018, amb una inversió de 3,5 milions d'euros.

170

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha anunciat a Castelló que “el nou Centre de Turisme i Innovació Mediterrani Rural, Els Ports, obrirà les seues portes en 2018”.
Per a Colomer, “es tracta d’un projecte que dóna continuïtat a la gestió d’aquesta legislatura i concentra un conjunt d’esperances, d’il·lusions, de voluntats, d’inversió real i de contribuir a evitar la dialèctica de centres i perifèria”.
Colomer ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació en el CdT Castelló del pla de les noves infraestructures de l’Agència Valenciana del Turisme, que inclou el projecte per a l’engegada del nou Centre de Turisme i Innovació Mediterrani Rural, Els Ports, que se situarà en el complex Fabrica Giner de Morella, i en el qual l’AVT destinarà prop de 3,5 milions d’euros.
El complex Fàbrica Giner-Masia del Collet és l’únic conjunt arquitectònic de colònia industrial, que existeix en tota la comarca dels Ports. Dita complexa ha sigut adscrit a l’Agència Valenciana del Turisme i compta amb diversos immobles, que ofereixen les característiques òptimes per a albergar les infraestructures i serveis necessaris per a implementar polítiques públiques a favor de la qualificació, el desenvolupament i la competitivitat de les empreses, serveis, productes i destinacions d’interior de tota la Comunitat Valenciana.
La segona fase d’obres contemplarà la rehabilitació de dos edificis, el corresponent a l’antiga residència de treballadors especialitzats, així com de les antigues cavallerisses, a més de la rehabilitació de l’antiga nau de llana en brut. Donant lloc en el seu conjunt, al nou Centre de Desenvolupament i Acceleració de l’interior de la Comunitat Valenciana.
Segons ha descrit Colomer “aquest nou edifici comptarà amb l’estructura convencional dels CdTs i serà un espai on se situarà la innovació, el coworking i on tindran cabuda, programes com Accetur, Qualitur i Invat.tur”. Per al titular de Turisme “l’objectiu és ampliar i transferir les funcionalitats del Invat.tur en el territori i situar-ho a Castelló”. “Volem construir la gran casa del turisme on concentrar totes les programacions que llancem, perquè invertir en innovació és el futur”, ha afirmat Colomer.