```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els Premis CEMEX-Sostenibilitat guardonen a 7 alumnes de la UPV

L’Aula d’empresa CEMEX-Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de València ha premiat els millors Treballs Fi de Grau/Projectes Fi de Carrera i les Tesis Fi de Màster relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient. Aquests guardons, amb dotació econòmica, reconeixen els estudis defensats en la Universitat Politècnica de València durant el curs acadèmic 2016-2017.

Millors Treballs Fi de Grau/Projectes Fi de Carrera

El jurat de la novena convocatòria dels premis als millors Treballs Fi de Grau/Projectes Fi de Carrera de l’Aula CEMEX-Sostenibilitat ha atorgat el primer premi, dotat amb 1000 euros, a Carlos Coquillat Mora pel seu projecte “Dissenyo i prototipado d’un sistema vertical modular per a cultiu ecològic, realitzat amb blocs prefabricats de formigó. Pla de la seua comercialització”. Es tracta d’un treball realitzat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials, en el Grau en Enginyeria d’Organització Industrial, i que com explica Coquillat consisteix en “blocs modulars, prefabricats i de formigó, de 90 x 45 centímetres, que contenen tot el necessari per a tenir un cultiu ecològic a casa, disposen de sistema hidropònic, que consumeix molta menys aigua”.

“Electrificació del tractor de remolc sense barra ‘Expediter 160’ destinat a avions comercials de fins a 300 tones” de Juan José Puente Sandoval ha estat guardonat amb el segon premi, dotat amb 750 euros. Aquest treball ha estat defensat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny, en el Grau en Enginyeria Aeroespacial.

I el tercer premi al millor Treballo Fi de Grau/Projecte Fi de Carrera ha estat concedit a Cristina García Alcaraz. El treball “Disseny de contenidors domèstics de residus” ha estat desenvolupat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny, on García ha cursat el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes.

Millors Tesis Fi de Màster

D’altra banda, en la categoria de millors Tesis Fi de Màster, la comissió de la convocatòria ha resolt lliurar el primer premi, dotat amb 1000 euros, a Lisbel Rueda García i Álvaro Ciurana Tatay per “Estudi d’unions de formigó armat amb barres d’aliatge amb memòria de forma reparada amb CFRP i sotmeses a càrrega cíclica. Aplicació pràctica a un cas real de viaducte en zona d’alta sismicitat a Mèxic”. Aquesta tesi s’ha dut a terme en el marc del Màster Universitari en Enginyeria de Camins, Canals i Ports. “Nosaltres el que hem desenvolupat és un mètode econòmic, sostenible i rendible per reparar les unions una vegada ha ocorregut el sisme perquè seguisquen funcionant les connexions”, apunta Rueda.

A més, Pieter Herbert Griffioen ha obtingut el segon premi, dotat amb 750 euros, per la tesi “Mesurament dels impactes de la desregulació del sistema elèctric als països en desenvolupament”, defensada en el Màster Universitari en Tecnologia Energètica per al Desenvolupament Sostenible.

Finalment, la tesi de Sara Suárez Almiñana, “Selecció de gremis i modelatge d’idoneïtat de l’hàbitat per a la comunitat de peixos en l’alt Cabriel”, ha rebut el tercer premi. Suárez, titulada en Ciències Ambientals, ha cursat el Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi ambient de la Universitat Politècnica de València. El seu treball va sorgir de la necessitat de preservar els peixos autòctons enfront dels impactes que sofreixen, en gran part per l’activitat humana. A més, com assegura, “si a aquests els vam sumar els possibles efectes negatius del canvi climàtic – com l’augment de temperatures o la reducció de precipitacions – la situació empitjora”. Per això, “és imprescindible introduir noves mesures de gestió per evitar la desaparició d’espècies en perill”. Per a l’estudi es van realitzar diverses campanyes de comptatge per busseig i, mitjançant tècniques estadístiques d’ordenació i modelació, es van classificar les diferents espècies en tres gremis relacionats amb les variables de l’hàbitat. “La importància d’aquesta classificació radica que gestionar per gremis permet reintroduir espècies amenaçades en llocs on habiten espècies del mateix gremi”, afirma Suárez.

Aula CEMEX-Sostenibilitat

Les Càtedres i Aules d’empresa de la Universitat Politècnica de València són una forma d’establir una àmplia i qualificada col·laboració amb empreses, fundacions i altres entitats amb vinculació empresarial per desenvolupar activitats relacionades amb la docència, la transferència de tecnologia i la recerca.

L’Aula CEMEX-Sostenibilitat, la fi de la qual és fomentar el desenvolupament sostenible en la societat, té la seua seu a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials i l’Institut Universitari Mixt de Tecnologia Química, centre mixt del Consell Superior de Recerques Científiques i la Universitat Politècnica de València. Des de l’any 2009, l’Aula d’empresa CEMEX-Sostenibilitat premia els millors Treballs Fi de Grau/Projectes Fi de Carrera presentats en la Universitat Politècnica de València en matèria de sostenibilitat i medi ambient. També, les millors Tesis Fi de Màster des del 2012. A més, des de 2017, l’Aula CEMEX-Sostenibilitat convoca ajudes per realitzar Tesis Fi de Màster relacionades amb la Química Sostenible.

Últimas noticias

Contenido relacionado