Els pressupostos donen 2,16 milions d’euros a Memòria Democràtica

A més, es preveu l'exhumació de fosses, un banc d'ADN i homenatges.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha consignat en els pressupostos de l’any un total de 2,16 milions d’euros a les polítiques de memòria democràtica, ja que es preveu l’inici de les exhumacions de fosses comunes en les tres províncies, un banc d’ADN per a identificar els cossos de les víctimes i de ‘nadons robats’, eliminar vestigis franquistes, creació d”espais de la memòria’ i homenatges als qui “van lluitar per la democràcia i la llibertat”.

Així ho ha explicat la responsable de l’àrea, Rosa Pérez Garijo, durant la seua compareixença davant la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de Les Corts per a desglossar el contingut dels comptes per al pròxim exercici en una conselleria que comptarà amb 55,3 milions d’euros, un 2,9% més respecte a enguany.

“Cada euro del pressupost es destinarà íntegrament a fer de la valenciana una democràcia inclusiva, millor per a totes i tots. Cada cèntim s’invertirà a estendre la solidaritat més enllà de les nostres fronteres perquè el poble és obert i tolerant. I utilitzarem cada euro per a saldar el deute que esta democràcia encara té amb les víctimes d’una dictadura criminal i sanguinària que en estos moments tenim en fosses comunes i cunetes”.

Pérez Garijo ha assegurat que els comptes d’esta “humil, però central” conselleria van destinades a “impulsar la participació ciutadana, engegar polítiques públiques de memòria democràtica i reparació de les víctimes del franquisme i incrementar la cooperació i les polítiques de transparència”.

CatalanSpanish