Els preus baixen dos dècimes al setembre a la Comunitat Valenciana

L'Índex de Preus de Consum va baixar una dècima al setembre en relació al mes anterior a la Comunitat amb el que la taxa interanual es va situar en el 0,1%.

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar una dècima al setembre en relació al mes anterior a la Comunitat Valenciana amb el que la taxa interanual es va situar en el 0,1%, segons dades fetes públiques aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt d’Espanya, la inflació no va experimentar variació al setembre en relació al mes anterior i va retallar dos dècimes la seua taxa interanual, fins al 0,1%, el seu menor nivell des d’agost de 2016.

Segons l’INE, els grups que més van baixar a la Comunitat Valenciana al setembre en relació al mes anterior van ser Oci i cultura amb un descens del 2,7%, Hotels, cafés i restaurants de l’1%, Vivenda un 0,7%, i Aliments i begudes no alcohòliques i Begudes alcohòliques i tabac. Per contra, el que més va augmentar va ser Vestit i calçat amb un 4,5%, Ensenyament amb 1,1%, Parament un 0,7% i Medicina i Comunicacions un 0,1%. Per la seua banda, Transport es va mantindre invariable.

D’esta manera, en termes interanuals els únics grups que van baixar van ser Vivenda amb una baixada del 6,3%, seguida de Transport amb un 1,1% i Begudes alcohòliques i tabac un 0,1%. Per contra, el major augment va ser en Hotels, cafés i restaurants un 2,3%, Ensenyament un 1,1%, Vestit i calçat un 1%, Aliments i begudes no alcohòliques un 0,8%, Medicina un 0,6%, Parament un 0,5% i Comunicacions i Oci i cultura un 0,2%.

CatalàEspañol